Prvi 4932 pregleda 15. srpnja 2022.

Ovo su znakovi da se družite s toksičnom osobom

reuters/pixsell/CANVA

Ponašanje toksičnih osoba nekada prepoznamo odmah 'na prvu' i uglavnom se od tih osoba čim prije maknemo. No, nekada takvo ponašanje može biti toliko suptilno da ne možemo prepoznati u kome je 'problem' pa vam u nastavku donosimo nekoliko znakova po kojima možete prepoznati toksične osobe

Ignoriranje

Kada je riječ o ignoriranju, ono može biti sasvim očito kao što je, naprimjer, odbijanje odgovaranja na vaša pitanja i ponašanje kao da se uopće ne nalazite u blizini te osobe. No, kako piše YourTango, ignoriranje može biti i puno suptilnije, odnosno, možda ga nećete primijetiti odmah 'na prvu'. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Naprimjer, toksična osoba 'slučajno' neće vidjeti da ste prošli pored nje i neće vas pozdraviti ili će namjerno ignorirati vaše komentare kada se nalazite u grupi ljudi, ali to neće čini često već s vremena na vrijeme kako bi vas zbunila i učinila da počnete preispitivati sebe. 

Suptilne uvrede

Svi uvijek prepoznamo kada nas netko izravno vrijeđa i, naravno, reagiramo na to. No, toksične osobe to nikako ne žele jer znaju da će biti okrivljene za svoje ponašanje pa će umjesto toga koristiti puno suptilniji način da vam daju do znanja da vas ne vole ili ne cijene. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Naprimjer, napravili ste ručak za cijelu obitelj i svi vam kažu da je hrana ukusna, ali da nije toliko ukusna kao kada ju pripremi netko drugi iz vaše obitelji.

Također, suptilne uvrede mogu se odnositi i na neke vaše 'slabe točke', Naprimjer, ranije spomenuta situacija s ručkom može za vas biti još bolnija ako vaša obitelj zna da tek učite kuhati i da nemate dovoljno samopouzdanja. 

Mrzovoljno ponašanje

Svi se ponekad osjećamo loše i kao da nije 'naš dan' i to je sasvim u redu. No, toksične osobe mrzovoljne su većinu vremena i ponašaju se kao da ste vi krivi za njihovo raspoloženje.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Također, ovakve osobe će se naljutiti na vas ako se odlučite zabavljati bez obzira na njih i njihovo nepopravljivo ponašanje. 

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?