Prvi 8341 pregleda 27. lipnja 2021.

6 znakova da trebaš zaboraviti na simpu i krenuti dalje

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Ponekad je teže zaboraviti na simpatiju s kojom nismo imali ništa, nego na bivšeg dečka ili curu. To je vjerojatno tako jer smo si stvorili iluziju u koju vjerujemo, a zapravo bi trebali realno razmisliti je li to istina pa onda krenuti dalje.

Svi koji su barem jednom u životu bili nesretno zaljubljeni znaju kolika je to patnja i iščekivanje onoga čega vjerojatno nikad neće biti. Na takvo zaljubljivanje se osvrnula i stručnjakinja za veze iz New Yorka, Susan Winter. Ona je za Elite Daily objasnila ovo 'stanje':

"Imati simpatiju je najniža stepenica na ljestvici odnosa. To je više mentalna igra nego što je išta stvarno", rekla je pa nadodala,

"Simpatije žive u našem svijetu mašte. Zamišljamo velike romanse s tom osobom, a ne znamo dovoljno o toj osobi da bi vidjeli je li tu išta realno"

Ovo je nekoliko znakova da je vrijeme da kreneš dalje:

1.Rekla si mu što osjećaš, ali nije ništa poduzeo

via GIPHY

Ovo je najočitiji znak ikad. Ako si skupila hrabrosti i rekla simpi što osjećaš, a on nije poduzeo ništa, onda isto i osjeća. Osoba koja je u nekoga zaljubljena će poduzeti sve da toj osobi uzvrati i pokaže joj koliko mu znači. 

2. Propuštaš prilike koje te vode drugima

via GIPHY

Oni koji su bili zaljubljeni znaju da tijekom tog 'procesa' vidimo samo tu jednu osobu i nije nas briga za druge. Problem je taj što naša simpatija živi samo u našoj glavi. Tijekom pažnje koju im usmjeravamo, zaboravljamo da se vani nalazi stvarni svijet i osobe koje bi rado s nama izašle na spoj.

3. Postaješ opsjednuta

via GIPHY

Ovo zvuči malo jezivo, ali često nastaje opsjednutost sa simpatijom. Tad ne zaboravljamo samo druge ljude u okolini, već i sami sebe i svoje ciljeve. Ako frendovima iznova i iznova prepričavaš svaki detalj koji si proživjela sa simpom, ako si već isplanirala zajedničku budućnost, raspoloženje ti se podiže i spušta ovisno o onome što ti je simpa rekao, imaš problem. Vrijeme je da uzmeš pauzu i kreneš dalje.

4. Nedostupan ti je

via GIPHY

Postoji mogućnost da si se zaljubila u osobu koja ti je nedostupna. To je iznimno težak slučaj. Stručnjakinja Meredith Golden je o ovom slučaju rekla: "Što nam je osoba nedostupnija, to nam je više atraktivnija". Tako ljudi često pogriješe jer trče za onima koji ih ne žele, a ne gledaju na one kojima se sviđaju.

5. Hoda s nekim drugim

via GIPHY

Kad je nečija simpa u vezi, odmah znaš da će biti neke drame i povrijeđenih srca. Ako znaš da ima dečka/curu, onda znaj da 'pripada' toj osobi. U slučaju da ostavi dečka/curu zbog tebe, tko kaže da tebi neće učiniti isto?

6. Jedva primjećuje da postojiš

via GIPHY

Okej, osoba ti se stvarno jako sviđa, a ti nisi sigurna zna li on uopće da postojiš. Svim silama mu pokušavaš privući pažnju, ali se ne hvata za mamac.  Očito da već ima nekoga ili ga ne zanimaš, sory. Osoba koja je zainteresirana će te brzo uočiti i zapamtiti ti barem ime.

 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Tvoja reakcija?