Dolaskom hladnijih dana rado biramo hranu koja će nas ugrijati, stoga je grah s tjesteninom odličan izbor. Dobar tek!
SASTOJCI
- grah 500 g
- luk 1 kom
- mrkva 2 kom
- celer - korijen 100 g
- lovorov list 2 kom
- maslinovo ulje
- tjestenina 350 g
- pelati iz konzerve 2 žlica
- panceta 100 g
- češnjak 2 režanj
- peršin 1 svežanj
- sol
- papar
POSTUPAK
- Grah namoči preko noći. Ako si to zaboravila učiniti, namoči ga barem 30 minuta prije kuhanja u toploj vodi. Stavi ga kuhati u hladnu vodu. Nakon što zavrije neka ključa 10 minuta pa prvu vodu baci.
- U loncu u kojem ćeš dalje kuhati grah, prvo na maslinovom ulju preprži sitno sjeckani luk i celer te mrkvu sjeckanu na manje komadiće.
- Stavi i lovor pa sve dinstaj otprilike 5-7 minuta. U to ubaci grah i sve prelij vodom. Pusti da grah kuha.
- U blenderu ili sjeckalici smiksaj pancetu, češnjak i peršin da dobiješ teksturu paste.
- Kada je grah napola kuhan, ubaci pešt od pancete i drugih sastojaka i dodaj koncentrat rajčice. Posoli, popapri i pusti da se krčka.
- Pred kraj ukuhaj tjesteninu, piše miss7.
- Ako želiš dodati suho meso, stavi ga kuhati u vrijeme kada i grah, nek se kuha s njim. Ako želiš dodati finu kobasicu, stavi je pred kraj kuhanja.
@finimini.podravka Što ste nekome htjeli reći, ali niste imali ‘petlje’? ‘Šefovima da bi nas trebali plaćat dodatno’ #finimininoodles #noodles #petlja #hrabrost ♬ original sound - Fini-Mini
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.