Pasta risottata je ukusan i jednostavan obrok koji se priprema u jednoj tavi. Riječ je o kremastoj tjestenini pripremljenoj na tradicionalan talijanski način — slično kao rižoto. Umjesto da se tjestenina kuha zasebno, lagano se kuha u umaku, upijajući sve okuse. Imamo sjajan recept koji ćete sigurno poželjeti isprobati!
SASTOJCI
- maslinovo ulje 0,50 žlica
- luk 0,50 kom
- mrkva 1 kom
- tikvice 1 kom
- sol 0,50 žličica
- papar 2 prstohvat
- penne 200 g
- povrtni temeljac 500 ml
- kadulja - list 2 kom
POSTUPAK
- Zagrij ulje u velikoj tavu na srednjoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i mrkvu i dinstaj 2-3 minute, miss7.
- Dodaj nasjeckane tikvice, sol i papar i dinstaj dalje još 7-8 minuta dok povrće ne omekša. Deglaziraj tavu s malo povrtnog temeljca ako je potrebno.
- Dodaj penne i miješaj oko 30 sekundi. Ulij temeljac i pojačaj vatru tako da tekućina čim prije zakipi. kada zakipi, odmah smanji vatru i pusti da lagano krčka.
- Dok krčka često miješaj tjesteninu i kuhaj je 11-12 minuta (otkad zakipi), odnosno dok tjestenina ne postane mekana i većina temeljca ne ispari. Vrijeme kuhanja može varirati ovisno o brendu tjestenine, i odgovara vremenu napisanom na pakiranju.
- Kad je tjestenina skoro kuhana, natrgaj kadulju. Makni tavu s vatre i umiješaj natrganu kadulju.
- Kušaj i dodaj još soli i papra ako je potrebno.
- Posluži odmah.
Pogledaj video:
@finimini.podravka Pišite nam u komentare koliko ste vi pogodili! 🙃 Označite prijatelja koji je “opsjednut” Eurovizijom 😍🎸 #finimini #podravka #noodles #finiminijuha #eurovizija #eurosong #voxpopuli ♬ original sound - Fini-Mini
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.