Prvi 1898 pregleda 09. siječnja 2022.

Pet stvari koje vaše ruke govore o vašem zdravlju

Canva/Opinionstage

Nismo ni svjesni koliko toga možemo saznati iz vlastitih ruku, odnosno dlanova, prstiju, noktiju... Mnogi vanjski i unutarnji faktori utječu na naš život, a ni ne primjećujemo kako se to može lako odraziti na naše zdravlje i vitalnost. U ovom članku pročitajte kako prepoznati iz dlana da nešto možda nije u redu...

1. Vaša 'linija života' izgleda slabo ili slomljeno

Ova linija je najvažnija 'crta' na vašem dlanu, pogotovo kada je u pitanju provjera vaše ukupne vitalnosti i izdržljivosti. To je zakrivljena linija koja prolazi sredinom vašeg dlana paralelno s vašim palcem. Unatoč tome što joj ime sugerira, ne otkriva koliko ćete živjeti ili kada ćete umrijet, iako može otkriti neke ozbiljne probleme u vašem fizičkom ili emocionalnom zdravlju. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Kvaliteta linije može se mjeriti jasnoćom, znači ako je jasna, duboka i vidljiva onda bi to trebalo značiti da ste poprilično zdravi. U tom slučaju linija ne bi trebala imati nikakve prekide. No 'životne linije' se mijenjaju kako vrijeme prolazi i kako starite, piše YourTango.

Odmah iznad nje se nalazi 'linija srca', a ako se ističe više od 'linije života', to znači samo jedno - emocije osobe uvelike utječu na njezinu vitalnost i to na negativan način. Ako vam 'linija života' izgleda slomljeno, to znači da se vjerojatno nalazite u situaciji, bilo psihički ili fizički, koja vas boli i vrijeme je za promjenu kako biste ponovno bili sretni i cjeloviti, kažu stručnjaci.

Ovdje možeš pročitati ponešto o svom ljubavnom životu iz vaših dlanova:

2. Vaši nokti su slomljeni i slabi

Kvaliteta vaših noktiju i njihovo zdravlje veliki je pokazatelj vaše trenutne vitalnosti i zdravlja. Problemi u vašem fizičkom zdravlju često se pojavljuju na noktima prije nego što se pojave bilo gdje drugdje. Ako su vam nokti lomljivi, pucaju, ljušte se ili su na neki drugi način slabi, morali biste popričati s liječnikom.

Drugi vidljivi znakovi na vašim noktima su boja i oblik polumjeseca koji se ponekad nalazi kod korijena nokta. Vaši nokti bi trebali biti ružičasti, a ako jesu to je onda dobar pokazatelj da je sve u redu. Ovo su neke od boja koje pokazuju da nešto, pak, nije u redu:

Crvena: sugerira da imate visok krvni tlak.

Bijela: sugerira da imate nizak krvni tlak, probleme s cirkulacijom, nisku vitalnost ili vam nedostaje nešto od važnih nutrijenata.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Plava: Ako su vam nokti plavkasti, možda imate kardiovaskularni problem ili probleme s cirkulacijom.

Žuta: To može značiti probleme s jetrom ili žučnim mjehurom. Žuta je često povezana sa žuticom u tijelu, što ukazuje na endokrine probleme.

Smeđa: Možda imate probleme živčanog sustava ili vam nedostaje neki važan nutrijent.

Također, ako na noktu ne pronalazite polumjesec to može značiti da vaša štitnjača ne radi i da biste trebali posjetiti liječnika. Pogotovo ako ste, uz to, neprestano umorni i iscrpljeni.

3. Na vašim rukama ima puno vodoravnih linija

Ove linije su poznate kao 'stres linije'. Ako imate puno ovakvih linija znači da ste pod velikim stresom i u lošem emocionalnom stanju. YourTango piše da bi se u ovom slučaju svakako trebali obratiti psihologu i pokušati pronaći način kako se oporaviti od traumi koje su vas slomile.

Ovdje možete vidjeti kako se čita iz dlana:

4. Koža vaših ruku ima neobičnu boju

Baš kao i nokti, i koža može puno otkriti o našem zdravlju. Ako je koža na vašim rukama obojena, odnosno ako je previše plava ili previše crvena, možda biste trebali razgovarati sa svojim liječnikom. Crvena boja bi mogla predstavljati probleme s krvnim tlakom, a plava boja probleme s emocionalnim zdravljem...

5. Na vašem dlanu se nalaze linije poput lanaca

Ovo bi mogao biti znak da se nosite s velikim emocionalnim problemima i stresom koji blokiraju vaše svakodnevno funkcioniranje. Ove probleme ne biste trebali ignorirati, već biste si trebali pomoći odlaskom liječniku ili, prije svega, razgovorom s nekime kome vjerujete. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Linije vaših ruku mogu se mijenjati i mijenjaju se, a kako rastete i rješavate svoje probleme s tjelesnim i mentalnim zdravljem, uvidjet ćete kako vaše ruke ponovno ukazuju na vitalnost i zdravlje. Samo pripazite na znakove i ne ignorirajte očito!

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?