Prvi 1278 pregleda 31. svibnja 2022.

Plava liga u Vukovaru: Ovo je pravo atletsko natjecanje!

Renato Branđolica/Pro Sport

Nema nikakve sumnje da ćemo uskoro na natjecanjima diljem Hrvatske gledati atletičarke i atletičare koji su se s atletikom i sportom uopće upoznali upravo na ovom natjecanju

Kako zamišljate pravo atletsko natjecanje? Velik broj natjecatelja na atletskom stadionu, tribine pune gledatelja, o podjeli medalja odlučuju centimetri i stotinke sekunde… Upravo tako izgledale su kvalifikacije Erste Plave lige u Vukovaru, na kojima je nastupio 441 školarac iz cijele županije.

Još prije pet godina u Vukovaru nije bilo ni Erste Plave lige ni atletike. Tek osnovani atletski klub Vukovar, uz pomoć AK Slavonija-Žito iz Osijeka, uključio se tada u ovaj projekt kojem je glavni cilj uključivanje što većeg broja djece u sustav sporta. Danas Vukovar ima pravi atletski stadion, pravi atletski klub i jedno od najbolje organiziranih kvalifikacija Erste Plave lige u Hrvatskoj.

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

"AK Vukovar je vrlo mlad klub, ovo je naša četvrta godina organizacija Erste Plave lige i svaki put je to sve bolje i bolje. Siguran sam da će sljedeće godine biti još boje i još više djece. Sami se dosta angažiramo i u organizaciji ovog natjecanja i u privlačenju mladih atletičara u klub. Obilazimo škole, dijelimo letke po gradu, promoviramo se na web stranicama i društvenim mrežama, angažiramo rodbinu i prijatelje. Djeci se u početku atletika možda i ne čini tako atraktivnom, no jednom kada se oprobaju u njoj, kada se učlane u klub i počnu trenirati, tada budu jako sretni i jedva čekaju doći na stadion", priča nam tajnik AK Vukovar Daniel Lovrinović.

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

Sudeći prema svemu viđenom na Erste Plavoj ligi u Vukovaru, i ovo natjecanje i atletski klub imaju podršku lokalnih škola i institucija.

"Suradnja sa školama je – super! Zahvalni smo ravnateljicama i ravnateljima koji nam oko svega dosta pomažu. Isto vrijedi i za gradske i županijske institucije, imamo njihovu podršku kad god nešto trebamo. Kada su u pitanju djeca izlaze nam u svemu u susret i hvala i njima na toj suradnji", kaže Lovrinović, koji s puno optimizma gleda na nastavak ove sjajne atletske priče u Vukovaru:

"Sada konačno imamo pravi stadion, do sada ga još nismo imali. I zato sada gledamo u budućnost, ne za iduće dvije, tri godine, nego za idućih 20 godina. Želimo klub podići na noge i biti prepoznatljivi, da imamo svoj brend i svoje atletičare na velikim atletskim natjecanjima. Jako smo zahvalni atletskom klubu Slavonija-Žito što nam u svemu tome, kao i u organizaciji Erste Plave lige, jako puno pomaže."

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

Vukovar sve više postaje grad sporta. Atletika u Vukovaru raste uz Erste Plavu ligu i nema nikakve sumnje da ćemo uskoro na natjecanjima diljem Hrvatske gledati atletičarke i atletičare koji su se s atletikom i sportom uopće upoznali upravo na ovom natjecanju.

 | Autor: Renato Branđolica/Pro Sport Renato Branđolica/Pro Sport

Organizator ovog jedinstvenog atletskog natjecanja školaraca je atletski klub Pro Sport uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Boris Hanžeković Memorijala.

Sponzori lige su Erste banka, Erste Leasing, Erste Plavi mirovinski fondovi, Wiener osiguranje, 24 sata, JoomBoos i Jadrolinija.

Tvoja reakcija?