Prvi 285 pregleda 06. rujna 2021.

Počela je nova školska godina uz nešto blaže mjere

canva/youtube

Danas je započela još jedna školska godina u znaku pandemije korona virusa. No, ovaj put će epidemiološke mjere biti nešto blaže nego ranije

S početkom nove školske godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na svojim internetskim stranicama objavilo epidemiološke mjere kojih će se učenici i nastavnici morati pridržavati, ali one su ovaj put malo blaže, piše 24sata.

Sada se dopušta druženje i fizički kontakt učenika iz različitih skupina i razreda tijekom izvođenja izborne nastave, na nastavi stranih jezika, dodatnoj i dopunskoj nastavi itd. Također, bit će dopušteno seljenje učenika iz razreda u razred ako će to zahtijevati nastavni proces npr. zbog nastave u vježbaonicama, informatičkim učionicama, praktikumima te zbog treninga u dvoranama u kojima sudjeluju učenici različitih razreda. 

 | Autor: canva/youtube canva/youtube

Školskom osoblju i učenicima temperatura se više neće mjeriti na ulazu u školu nego će ju oni mjeriti kod kuće, a svi posjetitelji koji sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima će morati imati covid-potvrde. Roditeljski sastanci i informacije s roditeljima uživo će biti dopušteni. 

Maske nisu obvezne za učenike od prvoga do četvrtog razreda osnovne škole niti za učenike viših razreda osnovne škole ako u učionicama postoji razmak od metar i pol, te za srednjoškolce ako je u učionicama osiguran razmak od dva metra. 

"Maske u školama morati će nositi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te od prvog do četvrtog razreda u gimnazijama ukoliko u razredu nije osiguran razmak od 1,5 do dva metra između učenika", rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

 

 

Tvoja reakcija?