Prvi 426 pregleda 11. lipnja 2022.

Pohani avokado bez kapi ulja novi je hit recept na internetu

simplyrecipes/instagram

Ako imate avokado koji nije u potpunosti dozrio, a želite ga što prije iskoristiti, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za pohani avokado iz pećnice za čiju pripremu nećete trebati niti kap ulja

Sastojci:

  • Avokado (ne smije biti previše mekan)
  • Krušne mrvice
  • Parmezan
  • Jedno jaje
  • Sol
  • Papar

Priprema: 

Avokado prepolovite pa svaku polovicu narežite na pet dijelova. Krušne mrvice pomiješajte s ribanim parmezanom, soli i paprom, a u drugoj posudi umutite jedno jaje. Zatim avokado uvaljajte u razmućena jaja pa u mješavinu krušnih mrvica i parmezana. 

Stavite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici na 180 stupnjeva s uključenim ventilatorom 20-ak minuta. Nakon deset minuta ih preokrenite. Ako imate fritezu na vrući zrak, Her piše da avokado možete peći i u njoj. 

Ove 'grickalice' možete jesti same, ali i s raznim umacima kao što su tartar, kečap i slično. 

Dobar tek i uživajte!

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?