Ako imate avokado koji nije u potpunosti dozrio, a želite ga što prije iskoristiti, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za pohani avokado iz pećnice za čiju pripremu nećete trebati niti kap ulja
Sastojci:
- Avokado (ne smije biti previše mekan)
- Krušne mrvice
- Parmezan
- Jedno jaje
- Sol
- Papar
Priprema:
Avokado prepolovite pa svaku polovicu narežite na pet dijelova. Krušne mrvice pomiješajte s ribanim parmezanom, soli i paprom, a u drugoj posudi umutite jedno jaje. Zatim avokado uvaljajte u razmućena jaja pa u mješavinu krušnih mrvica i parmezana.
Stavite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici na 180 stupnjeva s uključenim ventilatorom 20-ak minuta. Nakon deset minuta ih preokrenite. Ako imate fritezu na vrući zrak, Her piše da avokado možete peći i u njoj.
Ove 'grickalice' možete jesti same, ali i s raznim umacima kao što su tartar, kečap i slično.
Dobar tek i uživajte!
Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.