Prvi 521 pregleda 15. rujna 2022.

Pomozite Emi da osvoji vrijednu znanstvenu stipendiju

screenshot/youtube

Godišnje globalno natjecanje 'Breaktrough Junior Challenge' kojemu je u cilju potaknuti srednjoškolce na kreativno razmišljanje o znanosti, održava se i ove godine, a u njemu sudjeluje i Hrvatica Ema Donev. Ema tako ima priliku osvojiti prestižnu stipendiju u vrijednosti od 250 tisuća dolara, a da bi to ostvarila, treba joj vaša pomoć

Ema Donev (14) iz Ivanić Grada, jedina je učenica u cijeloj Hrvatskoj koja ima priliku osvojiti prestižnu svjetsku nagradu na 'Breakthrough Junior Challenge' natjecanju. Kako piše 24sata, u finale za ovu nagradu ulazi onaj tko prikupi najviše lajkova na znanstveni video objavljen na YouTubeu. 

Stoga, otvorite ovaj video, lajkajte ga i pomozite Emi da osvoji vrijednu nagradu.

'Breakthrough Junior Challenge' je natjecanje koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti na kojemu se natječu srednjoškolci od 13 do 18 godina.

Nagrada s ovog natjecanja je stipendija za željeni fakultet u iznosu od 250 tisuća dolara te renovacija škole koju pohađa u vrijednosti od sto tisuća dolara. Osim toga, pobjednica ili pobjednik natjecanja odabrat će i učitelja koji ga je inspirirao i potaknuo interes za znanost. Taj će učitelj također biti nagrađen i to s 50 tisuća dolara.

Na natjecanju ove godine sudjeluje gotovo dvije i pol tisuće kandidata iz cijelog svijeta, a u polufinalnu završnicu ušlo je 30 radova koje je odabrao stručni žiri. Među tih 30 radova nalazi se i Emin. 

Eme se možda sjećate iz našeg edukativno-zabavnog serijala 'Genijalci' u kojemu je posjetila Institut Ruđer Bošković i pričala nam o svom YouTube kanalu koji je u cijelosti posvećen astrofizici. 

"Počela sam se zanimati za astronomiju i astrofiziku početkom 3. razreda. S mamom sam često išla u Zagreb kao mali izletić i obišle bi puno knjižara. Jako volim čitati knjige, godišnje ih pročitam 50-ak. Nikada se nismo vratili kući bez barem jedne vrećice knjiga, a većina njih su bile moje knjige iz područja astronomije", ispričala je Ema.

"Najviše su me privukle crne rupe, zbog toga što, kada jednom uđeš u njih, nikada više nećeš izaći, i pretvorit ćeš se u špagete! Čitanjem raznovrsnih knjiga naučila sam puno, ali i s druge strane otvorila su mi se nova pitanja, i tako je nastao taj čarobni krug. S vremenom sam povećala svoj interes za astronomiju, odnosno astrofiziku. Danas ju obožavam i svaki dan radim nešto vezano uz tu temu, pa tako vodim i portal te svoj YouTube kanal gdje pokušavam djeci i svima onima koje to zanima približiti astrofiziku", dodala je.

Na Emin video možete ostaviti lajk do 20. rujna pa vas potičemo da to što prije napravite. Naravno, podijelite ga i sa svojim prijateljima i poznanicima kako bi Ema imala što veće šanse ostvariti svoje snove!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?