Prvi 1136 pregleda 28. prosinca 2020.

Potres snage 5 po Richteru pogodio je Sisak i okolicu

Twitter/screenshot

Prema Europskom mediteranskom seizmiološkom centru, Zagreb i okolicu je u 6.28 ujutro u ponedjeljak pogodio potres jakosti 5,1. Epicentar je bio kod Siska

Potres jakosti 5,2 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske s epicentrom 12 kilometara jugozapadno od Siska, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar.

Potres u 6,28 sati je bio na dubini od dva kilometra, a epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska i 50 kilometara jugoistočno od Zagreba, piše 24sata.

Seizografska služba: Bio je to snažan potres 

Epicentar potresa, koji je rano u ponedjeljak zatresao i Zagreb, je 14 kilometara sjeverno- istočno od Gline, bliže Petrinji, rekla je Ines Ivaničić, voditeljica Seizmografske službe. 

Potres se dogodio u 6, 28 sati, magnitude je 5 stupnjeva (po Richretu), to je snažan potres, rekla je Ivančić za Hrvatski radio.

Uz napomenu, da se još radi na utvrđivanju njegove jakosti, Ivančić je potvrdila kako su, ako mu je magnituda bila pet stupnjeva, mogući i naknadni potresi, piše 24sata.

 Ako je magnituda bila pet, onda je vrlo vjerojatno mogućnost naknadnih potresa, kazala je. 

Još dva potresa

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u ponedjeljak ujutro dva jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje, a magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru.

Prvi potres bio je u 7 sati i 49 minuta, a potom i drugi u 7 sati i 51 minutu, s intenzitetom u epicentru VII i VI  stupnjeva EMS ljestvice

Tvoja reakcija?