Prvi 87 pregleda 09. rujna 2021.

Pozivamo te na prvu plogging utrku u Hrvatskoj

canva

Ponekad se čini da situacija s količinom otpada u našem okolišu izmiče kontroli, ali još uvijek možemo reći da nije sve propalo jer sve konce u rukama držimo upravo mi

Znaš li da je problem otpada, a osobito plastike, u našem okolišu postao toliko velik da će, ako ovako nastavimo, do 2050. godine u oceanima biti više plastike nego riba? Upravo plastiku UN navodi kao jednu od najvećih katastrofa našeg vremena, piše 24sata. Ona je svugdje oko nas – u našim elektronskim uređajima, kozmetici, dječjim igračkama pa čak i u odjeći, a svi znamo da ogroman postotak tih predmeta naposljetku završi kao otpad u našim šumama, rijekama i morima.

 | Autor: canva canva

Na sreću, s godinama smo postali puno svjesniji toga da, mi kao vrsta, imamo najveći utjecaj na okoliš i mnogi od nas su počeli poduzimati određene korake kako bi smanjili količinu otpada koju proizvode. No, unatoč svom tom trudu, naš se planet još uvijek guši u plastici i ostalom otpadu i potrebno nam je još puno pojedinaca koji će svojim primjerom okretati stanje na bolje.

Stoga te pozivamo da se u subotu 11. rujna pridružiš Ekotlonu, prvoj plogging utrci u Hrvatskoj koja će se održati na Bundeku.

 | Autor: canva canva

Bit plogginga je da džogiraš i usput sakupljaš smeće na koje nailaziš te na taj način brineš o zdravlju i ljepoti svog okoliša. A uz to što ćeš učiniti veliku uslugu sebi i prirodi oko sebe, svojim sudjelovanjem ćeš učiniti još jedno dobro djelo jer će sav prihod od kotizacija biti dodijeljen za nabavu opreme u Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji.

Utrka će početi u 10 sati, ali zbog podizanja startnih paketa i zagrijavanja potrebno je doći malo ranije. Plaćanjem startnine dobit ćeš startni paket u kojemu se nalazi službena majica utrke, startni broj s čipom za mjerenje vremena, bočica vode, zaštitne rukavice, složiva vrećica od reciklirane plastike potrebna za plogging te dezinfekcijsko sredstvo za ruke. 

Očekujemo vas u što većem broju!

Tvoja reakcija?

KVIZ

KVIZ: Prepoznaješ li hranu na 'P' po zumiranim fotkama?

2 komentar/a

bo....

Nastavljam-masterchefovi dive ,dive se toj osobi koja je perfektno(skoro i čak matematički) izrezala meso i s vrlo velikim prilozima i pridjevima napravila toliko fenomenalan obrok da se čovjek i ljudi dive tome ,prezime je njezino (zaboravih ali to savršenstvo nisam)Milinović ili slično,i vrlo me se dojmio mlad čovjek iz Zagreba s jednostavnošću (22godine ima) i vrlo kvalitetnim umijećem čak i rasporeda ,kao i Dalmatinka koja je vrlo divna u svakom pogledu ,a u kulinarstvu vrlo izražajna

bo....

Baš tako ,oko sokolovu,inače po s onim s čime raspolažemo odlično znam pripremiti i napraviti od "nečega i ništa"-Vrlo dobru deliciju,kao mlad čovjek sam učio od najboljega brodskog kuhara i od "malega ,od kužine-i najbolje naučio da i dan danas se nepca nečija uživaju u tome,kuhanje i pripremanje i stvaranje je jedna od vrhunskih odlika relaksacije ,i moram napomenuti da sam gledao Masterchef l što sam vidio ?vidio sam osobu koja je tako graciozno pripremila nešto čemu se čak i najpoznatiji Mas