Prvi 634 pregleda 19. rujna 2019.

Prati prvo FIFA 20 prvenstvo Hrvatske uživo i osvoji PS4

unsplash/ilustracija
Prati prvo FIFA 20 prvenstvo Hrvatske uživo  i osvoji PS4!

FIFA 20 turnir Esports prvenstva Hrvatske počinje sljedeći tjedan, a danas je otkriven i datum odigravanja velikog finala ovog premijernog gaming natjecanja.

Esports prvenstvo Hrvatske ušlo je u svoj posljednji mjesec, a prije velikog finala u Zagrebu koje od danas ima i datum održavanja gledat ćemo i prvi državni FIFA 20 turnir.

Posljednji nastavak popularnog serijala nogometnih simulacija stiže na računala i konzole tek sljedeći petak, 27. rujna. Prijavljeni natjecatelji tako se trenutačno pripremaju na već neko vrijeme dostupnoj demo verziji igre jer FIFA 20 prvenstvo Hrvatske kreće samo dan nakon službenog izlaska igre.

Za razliku od Fortnite i League of Legends turnira ovog jedinstvenog esportskog natjecanja čije se kvalifikacijske faze odigravaju online još od lipnja, FIFA 20 okršaji organizirani kao uvertira u veliko jesensko finale održat će u najvećim hrvatskim gradovima tijekom posljednjeg vikenda u rujnu i prvog vikenda u listopadu.

Svi sudionici natjecanja dobit će više informacija o ždrijebu i rasporedu svojih utakmica do kraja ovog tjedna, poručuju organizatori iz tvrtke UVI Play.

Što znači Lvl8. i što je Esports prvenstvo Hrvatske:

Kako osvojiti PlayStation 4 dok pratiš Esports prvenstvo Hrvatske

Za to vrijeme, medijski sponzor prvenstva, Lvl8., i dalje nagrađuje sve gledatelje koji se uključe u prijenose mečeva uživo. Osim gaming mercha kao što su limitirane Fortnite i League of Legends figurice, obožavatelji kompetitivnih videoigara također mogu osvojiti i PlayStation 4 konzolu.

Sve što trebate kako bi sudjelovali u velikoj nagradnoj igri Esports prvenstva Hrvatske jest pretplatiti se na Lvl8.-ov Twitch kanal i uključiti se u bilo koji stream predstojećih LoL, Fortnite i FIFA 20 mečeva. Tamo samo upišite naredbu "!giveaways" (bez navodnika) u chat i zatim odgovorite na jedno ili oba ponuđena pitanja vezana za samo natjecanje, ovisno o tome koju nagradu ili nagrade želite.

Lvl8. svaki tjedan dijeli po dvije nagrade iz svojeg trezora gaming mercha, a sretni dobitnik ili dobitnica PlayStation 4 konzole biti će proglašen na finalu Esports prvenstva Hrvatske.

Kada, kako i zašto doći na veliko finale

Završnica ovog ambicioznog natjecanja održat će se u subotu, 12. listopada, u prostorijama inkubatora Stablo znanja, na drugom katu Studentskog centra Zagreb, Savska cesta 25. Program događanja planiran je za početak u rano poslijepodne, a točan raspored događanja biti će objavljen sljedeći mjesec.

Ulaz je besplatan za sve ljubitelje esporta i one koji će to tek postati, svi ostali moći će pratiti finale uživo putem Twitcha i YouTubea, a u pripremi su i neka iznenađenja, uključujući i širenje nagradnog fonda čija vrijednost već sada premašuje 15.000 kuna.

Prvo izdanje Esports prvenstva Hrvatske posvećeno je školama i fakultetima, a za cilj ima promoviranje odgovornog pristupa videoigrama, kako u sferi zabave i edukacije, tako i po pitanju enormnog ekonomskog potencijala gaming industrije. Natjecanje samim time daje još jednu vokalnu podršku praćenja zapada u prihvaćanju kompetitivnog gaminga kao legitminog sporta; sfere čija vrijednost već danas premašuje milijardu američkih dolara.

Naravno, sve to uz obilje zabave i (e)sportske drame koju nam mladi talentirani igrači diljem Hrvatske već dostavljaju puna dva mjeseca, svakog petka i subote.

Cijela inicijativa također je uspješno realizirana bez sufinanciranja kotizacijama, tako da se svi sudionici Esports prvenstva Hrvatske natječu potpuno besplatno, ponajviše zahvaljujući angažmanu glavnih sponzora natjecanja: Shakea&Takea, Dorine i Trikodera.

 

Novi broj JoomBoos Videostar magazina je na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?