Prvi 673 pregleda 26. srpnja 2022.

Pratite svečano otvorenje Pelješkog mosta!

Igor Kralj/Pixsell

Svečano otvorenje možete pratiti na YouTube kanalu 24sata te specijalno na preko 20 ekrana tvrtke Go2Digital!

Ovaj dan je povijesni trenutak za Hrvatsku i njezin narod! Nakon godina čekanja, Hrvatska je ujedinjena Pelješkim mostom čije se otvorenje prati diljem Hrvatske, a prati se i uživo putem YouTube kanala 24sata.

PRATITE UŽIVO: Svečano otvorenje Pelješkog mosta

Uz veličanstveni program otvorenja, nastupe Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Dubrovačkih trombunjera, Lada, Linđa, plesnih skupina, kulturno-umjetničkih društava, pjevača, Hrvatsko glazbeno društvo Sv. Cecilija izvest će Morešku, a bit će izvedena i skladba Mateja Meštrovića specijalno komponirana za ovu prigodu, kao i mnoge druge izvedbe. Kao šlag na torti tijekom vatrometa mostom će proći i dva automobila hrvatske proizvodnje - Rimčeva Nevera te automobil koji 'gradi' proslavljeni automobilistički as Niko Pulić, piše 24sata. Govore su održali i članovi državnog vrha, te kineski premijer koji se javio video-porukom.

Ovaj trenutak je lijepo opisao Ministar mora, prometa i infrastrukture te potpredsjednik Vlade Oleg Butković koji je rekao kako u životu svakog naroda postoje trenuci koji se pamte, a ovo je jedan takav:

"Ovo čemu danas svjedočimo upravo je jedan takav trenutak koji će zlatnim slovima ostati zapisan u povijesti Hrvatske i hrvatskog naroda. Postoji li danas nešto veće i veličanstvenije od ovog trenutka u kojem čujemo i osjećamo samo radost, uzbuđenje i ponos iznad svega", rekao je.

Otvorenje Pelješkog mosta pratite uživo na 24sata YouTube kanalu i 24sata portalu!

Tvoja reakcija?