Slatka jesen na tanjuru
Sastojci:
- 350 g oguljenih i kuhanih kestena
- 200 g tamne čokolade
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 1 i 1/4 šalice šećera
- žličica ekstrakta vanilije
- pola šalice brašna
- prstohvat soli
- 2 žlice kakao maslaca
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180°C. Obloži pladanj za pečenje dimenzija 16 cm x 26 cm x 2-3 cm papirom za pečenje. Odvoji 50 g kuhanih i oguljenih kestena. Preostale kestene stavi u procesor hrane. Promiješaj dok se ne formiraju sitne mrvice (napravi 2 šalice mljevenih kestena). Stavi na stranu.
Stavi čokoladu i maslac u veliku zdjelu u mikrovalnu pećnicu na 2 minute, miješajući metalnom žlicom svake minute dok se čokolada ne otopi. Ostavi sa strane da se ohladi.
Metalnom žlicom umiješaj šećer, vaniliju i jaje u čokoladnu smjesu dok se sastojci dobro ne sjedine. Dodaj brašno, kakao i sol. Promiješaj da se sjedine. Nježno umiješaj pripremljene kestene.
Ulij smjesu u pripremljeni pladanj. Nasjeckaj ostatak kestena i pospi ih po smjesi. Peci 25-30 minuta dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. No, ne mora biti potpuno čista jer su browniesi ipak vlažna vrsta kolača.
Browniese potpuno ohladi u pladnju, a zatim izreži na kvadrate. Posluži ih sa tučenim vrhnjem i kakaom, po želji.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.