Prvi 781 pregleda 20. kolovoza 2025.

Prefina kremasta tjestenina s pancetom i kukuruzom

everydayfamilyeats Pinterest

Ako ste u potrazi za brzim i finim ručkom ovo je savršen recept za vas. Kombinacija kukuruza i pancete je savršen izbor. Kukuruz daje sočnost i slatkoću, panceta slani kontrast i miris koji puni kuhinju, a tjestenina upija sve te okuse kao spužvica

SASTOJCI

  • panceta 4 kriška
  • panko mrvice 0,25 šalica
  • ljutika 2 kom
  • češnjak 6 režanj
  • chili u prahu 0,50 žličica
  • kukuruz 2,50 šalica
  • sol 1,50 žličica
  • orecchiette 340 g
  • parmezan 0,75 šalica
  • svježi vlasac 0,50 šalica

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL, Canva Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

POSTUPAK

  1. U velikom loncu prži nasjeckanu pancetu na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, oko 8 minuta dok ne postane hrskava. Rupičastom žlicom prebaci je na tanjur obložen papirom, piše miss7
  2. U maloj posudici sačuvaj 1 žlicu masnoće, a drugu ostavi u loncu. Višak baci. U lonac s masnoćom dodaj panko mrvice. Prži, miješajući, dok ne porumene, 2–3 minute.
  3. Izvadi u posudicu. Dodaj preostalu žlicu masnoće, pa ubaci sitno nasjeckane ljutiku i češnjak te dodaj čili. Pirjaj oko 2 minute dok ne omekšaju.
  4. Dodaj kukuruz i sol, pa kuhaj još 3 minute. Ulij 4 šalice vode i ubaci orecchiette. Pusti da zavrije, poklopi i smanji vatru na srednje laganu.
  5. Kuhaj 12–14 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne omekša, a dno lonca se vidi kad promiješaš.
  6. Umiješaj parmezan i kuhaj još 2 minute, dok se ne rastopi u kremasti umak.
  7. Makni s vatre i dodaj nasjeckani vlasac i prženu pancetu.
  8. Posluži posuto zlatnim mrvicama i dodatnim vlascem.


 

Tvoja reakcija?