Ako ste u potrazi za brzim i finim ručkom ovo je savršen recept za vas. Kombinacija kukuruza i pancete je savršen izbor. Kukuruz daje sočnost i slatkoću, panceta slani kontrast i miris koji puni kuhinju, a tjestenina upija sve te okuse kao spužvica
SASTOJCI
- panceta 4 kriška
- panko mrvice 0,25 šalica
- ljutika 2 kom
- češnjak 6 režanj
- chili u prahu 0,50 žličica
- kukuruz 2,50 šalica
- sol 1,50 žličica
- orecchiette 340 g
- parmezan 0,75 šalica
- svježi vlasac 0,50 šalica
POSTUPAK
- U velikom loncu prži nasjeckanu pancetu na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, oko 8 minuta dok ne postane hrskava. Rupičastom žlicom prebaci je na tanjur obložen papirom, piše miss7.
- U maloj posudici sačuvaj 1 žlicu masnoće, a drugu ostavi u loncu. Višak baci. U lonac s masnoćom dodaj panko mrvice. Prži, miješajući, dok ne porumene, 2–3 minute.
- Izvadi u posudicu. Dodaj preostalu žlicu masnoće, pa ubaci sitno nasjeckane ljutiku i češnjak te dodaj čili. Pirjaj oko 2 minute dok ne omekšaju.
- Dodaj kukuruz i sol, pa kuhaj još 3 minute. Ulij 4 šalice vode i ubaci orecchiette. Pusti da zavrije, poklopi i smanji vatru na srednje laganu.
- Kuhaj 12–14 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne omekša, a dno lonca se vidi kad promiješaš.
- Umiješaj parmezan i kuhaj još 2 minute, dok se ne rastopi u kremasti umak.
- Makni s vatre i dodaj nasjeckani vlasac i prženu pancetu.
- Posluži posuto zlatnim mrvicama i dodatnim vlascem.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.