Prvi 761 pregleda 18. kolovoza 2022.

Preminuo je urednik i novinar Mislav Bago

Petar Glebov/PIXSELL

Mislav Bago (48), nagrađivani novinar, urednik, reporter i voditelj imao je 48 godina. Informaciju o njegovoj smrti objavila je medijska kuća Nova TV, gdje je Bago radio posljednjih 13 godina

Mislav Bago preminuo je u 49. godini života. Informaciju o tragičnoj smrti nagrađivanog novinara, urednika, reportera i voditelja objavila je Nova TV, gdje je Bago radio posljednjih 13 godina, piše 24sata.

Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Počeo na HRT-u

 | Autor: Boris Scitar/PIXSELL Boris Scitar/PIXSELL

Započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor.

Specijalizirao se za političke teme

Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora.

Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH.

Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji.

Osvojio brojne nagrade

 | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Marko Prpic/PIXSELL

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

 | Autor: Petar Glebov/PIXSELL Petar Glebov/PIXSELL

Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano.

Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit, piše 24sata.

Tvoja reakcija?