Donosimo vam recept za sočne kumpire u kojima ćete uživati. Dobar tek!
SASTOJCI
- krumpir 900 g
- sol 1,50 žličica
- svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
- maslac 4 žlica
- maslinovo ulje 2 žličica
- pileći temeljac 1 šalica
- češnjak 3 režanj
- ružmarin 1 žlica
- timijan 1 žličica
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. U srednjoj zdjeli krumpire narezane na debele kriške posoli i popapri te dobro izmiješaj, piše miss7.
- U velikoj posudi koja može u pećnicu, na srednjoj vatri ugrij maslac i maslinovo ulje dok ne krene kipjeti. Dodaj krumpire i lagano ih prži dok ne dobiju zlaćanu koricu, 3-5 minuta. Okreni krumpire i prži ih na drugoj strani dok se ona ne zazlati, oko 5 minuta. Umiješaj temeljac, češnjak, nasitno nasjeckani ružmarin i listiće svježeg timijana.
- Posudu ubaci u pećnicu i peci dok krumpiri ne omekšaju a tekućina se ne reducira, 20-25 minuta.
- Prebaci krumpire na pladanj za posluživanje, prelij ih umakom od pečenja i pospi s još malo ružmarina i tiimijana.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.