Prvi Recepti 1207 pregleda 06. travnja 2025.

Preukusan prilog: Sočni krumpiri koji će vas oduševiti

canva

Donosimo vam recept za sočne kumpire u kojima ćete uživati. Dobar tek!

SASTOJCI

  • krumpir 900 g
  • sol 1,50 žličica
  • svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • maslac 4 žlica
  • maslinovo ulje 2 žličica
  • pileći temeljac 1 šalica
  • češnjak 3 režanj
  • ružmarin 1 žlica
  • timijan 1 žličica

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. U srednjoj zdjeli krumpire narezane na debele kriške posoli i popapri te dobro izmiješaj, piše miss7.
  2. U velikoj posudi koja može u pećnicu, na srednjoj vatri ugrij maslac i maslinovo ulje dok ne krene kipjeti. Dodaj krumpire i lagano ih prži dok ne dobiju zlaćanu koricu, 3-5 minuta. Okreni krumpire i prži ih na drugoj strani dok se ona ne zazlati, oko 5 minuta. Umiješaj temeljac, češnjak, nasitno nasjeckani ružmarin i listiće svježeg timijana.
  3. Posudu ubaci u pećnicu i peci dok krumpiri ne omekšaju a tekućina se ne reducira, 20-25 minuta.
  4. Prebaci krumpire na pladanj za posluživanje, prelij ih umakom od pečenja i pospi s još malo ružmarina i tiimijana.

Tvoja reakcija?