Prvi 1711 pregleda 09. travnja 2021.

Princ Filip preminuo je u 100. godini

Albert Nieboer/DPA/PIXSELL

Princ je završio u londonskoj bolnici jer mu nije bilo dobro. Glasnogovornik obitelji u početku nije rekao u kakvom je stanju princ, ali kad mu se pogoršalo, izvijestio je da su ga preselili u drugu bolnicu

Princ Filip, vojvoda od Edinburgha, britanski princ i suprug kraljice Elizabete II. (94), preminuo je u 100. godini, piše britanski Mirror

Glasnogovornik kraljevske obitelji nedavno je govorio kako se princ nalazi u bolnici u Londonu jer se nije osjećao dobro. Početkom siječnja on i kraljica Elizabeta II. cijepili su se protiv korone, javlja 24sata.

 | Autor:

Brak kraljice i princa prošao je kroz razne kušnje, ali njihova ljubav bila je toliko jaka da su sve izdržali. Kraljica se 1947. udala za grčkog kraljevića Filipa, i to dok je još bila kraljevna. Odabranik kraljičina srca bio je protjeran iz Grčke, a i nije bio imućan kao ona. Od oca je dobio kovčeg odjeće, četku za brijanje, dugmadi za manžete i pečatni prstena kojeg je Filip stalno nosio. 

Više o životu princa Filipa i kraljice Elizabete čitajte na portalu 24sata.

 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Fenix104Bird

    Fenix104Bird

    Netočno, preminuo je u 99. godini, trebalo mu je 2 mjeseca i 1 dan do 100. godine.