Obožavamo ovu slasticu!
Sastojci:
- 250 ml vode
- 125 g maslaca ili margarina
- 160 g brašna
- prstohvat soli
- 5 jaja
- 700 ml mlijeka
- 20 g maslaca
- 3 pudinga od vanilije
- 2 vanilin šećera
- 8 žlica šećera
- 2 žlica gustina
- 4 žumanjka
- 200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Zakuhaj vodu s maslacem (margarinom), dodaj prstohvat soli i brašno. Ukuhaj i dodaj pet jaja jedno po jedno i stalno miješaj s mikserom da bude sjajno.
Vrećicom za ukrašavanje ili sa žlicom stavi smjesu na papir za pečenje. Naravno, napravi razmak kako se tijekom pečenja ne bi spojile.
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
Od 700 ml mlijeka odvoji 100 ml, preostali dio stavi da se lagano kuha. Umuti žumanjke sa šećerom dok ne dobiješ lijepu kremu. U umućene žumanjke dodaj 100 ml mlijeka i promiješaj. Dodaj dvije žlice gustina i dvije žlice pudinga od vanilije te promiješaj.
U mlijeko koje se kuha dodaj dva vanilin šećera pa pričekaj da prokuha. U prokuhano mlijeko dodaj pripremljenu smjesu od pudinga i žumanjaka, zatim smanji temperaturu i miješaj dok ne dobiješ finu glatku smjesu.
Makni s vatre i dodajte 20 g maslaca i sve dobro, ali lagano promiješaj. Poklopi i ostavi sa strane da se hladi.
Umuti 200 ml slatkog vrhnja. U izrađeni šlag postepeno dodaj ohlađenu kremu od pudinga i žumanjaka. Miješaj lagano s mikserom da se sve dobro sjedini.
Ohlađene košarice presijeci na pola te ih puni kremom koju si prethodno stavila u vrećicu za ukrašavanje. Na kremu možeš staviti i šlag, ako ti tako odgovara.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.