Sezona jagoda je kratka, zato je iskoristimo na najslađi mogući način – uz recept za neodoljiv tart od jagoda koji nestaje u trenu. Uživajte!
SASTOJCI
- brašno 250 g
- maslac 150 g
- šećer 50 g
- kiselo vrhnje 2 žličica
- limunova korica 0,50 kom
- slatko vrhnje 120 g
- krem sir 230 g
- šećer 100 g
- sok od limuna 1 kom
- limunova korica 1 kom
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- jagode 300 g
POSTUPAK
- Tijesto: brašno stavi na dasku, dodajte maslac narezan na listiće i mrvite tijesto prstima. Dodaj šećer, vrhnje i naribajte koricu limuna pa umijesi glatko tijesto. Stavi ga u hladnjak na pola sata, a zatim razvaljaj. Prije pečenja tijesto lagano probodi vilicom na nekoliko mjesta i peci u pećnici na 160 stupnjeva. Jednom gotovo, izvadi van i ostavi da se ohladi na sobnu temperaturu, piše miss7.
- Punjenje: u velikoj zdjeli pomoću ručnog miksera čvrsto istuci slatko vrhnje. U drugoj velikoj zdjeli izmiksaj krem sir i šećer sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj limunov sok, koricu i ekstrakt vanilije. Miješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Dobiveni šlag dodaj u drugu smjesu i žlicom ili lopaticom sve zajedno promiješaj i dodaj u prethodno ohlađeno tijesto za tart. Poravnaj smjesu ravnomjerno po cijeloj površini.
- Ukrašavanje: počevši s vanjske strane, rasporedi jagode u krug po vrhu kolača sve dok ne dođeš do sredine. Pitu stavi u hladnjak i pričekaj da se dobro ohladi, oko 2 sata.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.