Prvi 3110 pregleda 04. svibnja 2025.

Proljetni klasik u novom ruhu: Sočni tart od jagoda

canva

Sezona jagoda je kratka, zato je iskoristimo na najslađi mogući način – uz recept za neodoljiv tart od jagoda koji nestaje u trenu. Uživajte!

SASTOJCI

  • brašno 250 g
  • maslac 150 g
  • šećer 50 g
  • kiselo vrhnje 2 žličica
  • limunova korica 0,50 kom
  • slatko vrhnje 120 g
  • krem sir 230 g
  • šećer 100 g
  • sok od limuna 1 kom
  • limunova korica 1 kom
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • jagode 300 g

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Tijesto: brašno stavi na dasku, dodajte maslac narezan na listiće i mrvite tijesto prstima. Dodaj šećer, vrhnje i naribajte koricu limuna pa umijesi glatko tijesto. Stavi ga u hladnjak na pola sata, a zatim razvaljaj. Prije pečenja tijesto lagano probodi vilicom na nekoliko mjesta i peci u pećnici na 160 stupnjeva. Jednom gotovo, izvadi van i ostavi da se ohladi na sobnu temperaturu, piše miss7.
  2. Punjenje: u velikoj zdjeli pomoću ručnog miksera čvrsto istuci slatko vrhnje. U drugoj velikoj zdjeli izmiksaj krem sir i šećer sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj limunov sok, koricu i ekstrakt vanilije. Miješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Dobiveni šlag dodaj u drugu smjesu i žlicom ili lopaticom sve zajedno promiješaj i dodaj u prethodno ohlađeno tijesto za tart. Poravnaj smjesu ravnomjerno po cijeloj površini.
  3. Ukrašavanje: počevši s vanjske strane, rasporedi jagode u krug po vrhu kolača sve dok ne dođeš do sredine. Pitu stavi u hladnjak i pričekaj da se dobro ohladi, oko 2 sata.

Pogledaj video:

Tvoja reakcija?