Uljepšajte Uskrs ovim ukusnim mini cheesecakeom i razveselite svoje najmilije. U slast!
SASTOJCI
- mljeveni keksi (po izboru) 180 g
- maslac 15 g
- želatina u prahu 1 kom
- voda 2 žlica
- krem sir 450 g
- šećer 100 g
- sok od limuna 2 žlica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- sol 1 prstohvat
- slatko vrhnje 120 ml
- jestiva boja
POSTUPAK
- Za pripremu upotrijebi kalup za 6 velikih muffina, piše miss7.
- Samelji kekse i pomiješaj ih s rastopljenim maslacem. Smjesu dobro utisni na dno silikonskih kalupa.
- Želatinu u maloj posudici pomiješaj s hladnom vodom i pusti da se namače 5 minuta. Kada apsorbira vodu, stavi je u mikrovalnu na 10 sekundi kako bi se otopila.
- Izmiksaj krem sir sa šećerom, limunovim sokom, vanilijom i prstohvatom soli. Kada se sastojci sjedine, dodaj slatko vrhnje i još kratko miksaj. U kremu na kraju dodaj želatinu i dobro promiješaj.
- Podijeli kremu na četiri jednaka dijela i u svaki dodaj drugu boju po izboru. Budući da je tema Uskrs, ovog puta predlažemo pastelne boje.
- Uz pomoć slastičarskih vrećica ili žlice za sladoled napuni kalupe sa slojem svake kreme. Zagladi vrh i stavi u zamrzivač na 2 sata.
- Pažljivo izvadi svaki cheesecake iz kalupa i pusti da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi se odmrznuo. Ukrasi tučenim vrhnjem i dodacima po izboru.
- Čuvaj u hladnjaku do 3 dana!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.