Grčka piletina ukusno je, zasitno i brzo gotovo jelo koje će oduševiti cijelu obitelj. Donosimo vam odličan recept!
SASTOJCI
- limun 3 kom
- češnjak 6 prstohvat
- maslinovo ulje 0,33 šalica
- maslinovo ulje 2 žlica
- pile - cijelo 1 kom
- mladi krumpir 500 g
- luk 1 kom
- sol 2 žličica
- brokula 500 g
- crni papar 1 žličica
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva. Ocijedi sok 2 limuna - treba ti 1/3 šalice, dodaj sok u veliku zdjelu. Preostali limun nareži na kriške i dodaj i njega u zdjelu zajedno s protisnutim češnjakom, listićima svježeg origana i 1/3 šalice maslinova ulja. Dodaj pile narezano za komade, cijelog ga obloži marinadom i pusti da stoji oko 15 minuta, piše miss7.
- U veliku zdjelu stavi krumpire, luk narezan na debele kriške, 1 žličicu soli, 1 žlicu maslinova ulja te sve dobro izmiješaj. Prebaci u veliki pleh za pečenje i peci dok ne počne poprimati smećkastu boju, 10-15 minuta.
- Brokulu (ili ako imaš mladu brokulu, još bolje) izmiješaj s preostalom 1 žlicom maslinova ulja. Prebaci u pleh u kojem su djelomično pečeni krumpiri i sve pomiješaj. Na to posloži komade piletine kojima prije toga treba utrljati 1 žličicu soli i papra. Peci dok piletina nije pečena, a brokula ne posmeđi - oko 30 minuta.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.