Prvi 5679 pregleda 15. travnja 2025.

Recept za grčku piletinu: Osvaja na prvi zalogaj

canva/screenshot/YouTube

Grčka piletina ukusno je, zasitno i brzo gotovo jelo koje će oduševiti cijelu obitelj. Donosimo vam odličan recept!

SASTOJCI

  • limun 3 kom
  • češnjak 6 prstohvat
  • maslinovo ulje 0,33 šalica
  • maslinovo ulje 2 žlica
  • pile - cijelo 1 kom
  • mladi krumpir 500 g
  • luk 1 kom
  • sol 2 žličica
  • brokula 500 g
  • crni papar 1 žličica

 | Autor: canva/screenshot/YouTube canva/screenshot/YouTube

POSTUPAK

  1. Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva. Ocijedi sok 2 limuna - treba ti 1/3 šalice, dodaj sok u veliku zdjelu. Preostali limun nareži na kriške i dodaj i njega u zdjelu zajedno s protisnutim češnjakom, listićima svježeg origana i 1/3 šalice maslinova ulja. Dodaj pile narezano za komade, cijelog ga obloži marinadom i pusti da stoji oko 15 minuta, piše miss7.
  2. U veliku zdjelu stavi krumpire, luk narezan na debele kriške, 1 žličicu soli, 1 žlicu maslinova ulja te sve dobro izmiješaj. Prebaci u veliki pleh za pečenje i peci dok ne počne poprimati smećkastu boju, 10-15 minuta.
  3. Brokulu (ili ako imaš mladu brokulu, još bolje) izmiješaj s preostalom 1 žlicom maslinova ulja. Prebaci u pleh u kojem su djelomično pečeni krumpiri i sve pomiješaj. Na to posloži komade piletine kojima prije toga treba utrljati 1 žličicu soli i papra. Peci dok piletina nije pečena, a brokula ne posmeđi - oko 30 minuta.

Tvoja reakcija?