Za ovo predblagdansko vrijeme pripremili smo vam preukusan desert koji spaja dvije talijanske slastice - tiramisu i panettone. Recept je preuzet s bloga Caroline's Cooking. U slast!
SASTOJCI
- slatko vrhnje 165 ml
- mascarpone 165 ml
- šećer 2 žlica
- panettone 450 g
- kava 180 ml
- tamna čokolada 50 g
- kakao prah 1 žlica
POSTUPAK
- Miksaj slatko vrhnje dok ne dobije mekane vrhove.
- U drugoj zdjeli izmiksaj mascarpone i šećer dok ne dobiješ sjajnu i glatku smjesu. Umiješaj šlag. Stavi sa strane, najbolje u hladnjak.
- Ostatke panettonea izreži na dugačke debele trake veličine piškota. Kavu (ohlađenu) ulij u duboki tanjur.
- Kriške panettonea kratko umači u kavu i složi ih u jednom sloju u pravokutni kalup dimenzija cca 20x15 cm).
- Namaži na to otprilike pola količine mješavine šlaga i amscarponea. Možeš na to narbati malo čokolade, piše miss7.
- Ostatak duguljastih kriški panettonea također umoi u kavu i složi preko sloja šlaga i mascarponea. Po tome razmaži drugu polovicu mješavine šlaga i amscarponea, pospi kakao prahom i malo narbane čokolade.
- Prije posluživanja, panettone tiramisu ohladi u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći.
@finimini.podravka Što ste nekome htjeli reći, ali niste imali ‘petlje’? ‘Šefovima da bi nas trebali plaćat dodatno’ #finimininoodles #noodles #petlja #hrabrost ♬ original sound - Fini-Mini
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
shophia10
shophia10
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.