Bistra pileća juha s domaćim noklicama od griza odličan je izbor
Sastojci:
- 500 g piletine
- 3 mrkve
- 300 g celer korijena
- 3 peršin korijen
- 1 korabica
- 3 krumpira
- 2 lista kelja
- 1 jaje
- griz
- sol, papar
- svježi peršin
Priprema:
Povrće oguli, a pile nareži na komade. U veći lonac stavi piletinu i povrće, dodaj sol i papar te sve zajedno kuhaj oko sat vremena.
Pred kraj kuhanja u posudicu stavi jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješaš gustu smjesu. Ostavi da stoji 5 minuta.
Kada su piletina i povrće skuhani, ukuhaj noklice. Žličicom zagrabi mali komadić smjese za noklice te je uroni u juhu dok smjesa sama ne otpadne sa žlice. Ponovi dok ne potrošiš cijelu smjesu.
Ostavi da se juha s noklicama kuha dodatnih 10 minuta i spremna je za posluživanje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.