Brza i ukusna kremasta tjestenina s gljivama savršena za svaki dan. Gljive možeš kombinirati po želji, a pancetu izostaviti za vegetarijansku verziju. Za puniji dojam možeš poslužiti s timijanom, vlascem i čašom bijelog vina. Dobar tek! :)
SASTOJCI:
- testenina 450 g
- maslac 1 žlica
- šampinjoni 400 g
- panceta 100 g
- luk 1 kom
- češnjak 2 režanja
- bijelo vino 250 ml
- kiselo vrhnje 4 žlica
- parmezan 40 g
- listići svježeg peršina 2 žlica
- sol
- svježe mljeveni crni papar
POSTUPAK:
- Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju.
- Otopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri.
- Dodaj nasjeckani luk, a nakon 2 minute i protisnuti češnjak.
- Dinstaj i povremeno promiješaj. Dodaj sitno sjeckanu slaninu.
- Kada se luk zastakli, a panceta pusti masnoću, dodaj gljive koje si očistila i narezala na ploške. Prži 10-ak minuta dok tekućina ne ispari, a gljive ne omekšaju, piše miss7.
- Ulij vino i kuhaj dok alkohol ne ispari. Kad ispari, dobro promiješaj pa makni s vatre.
- Posoli i popapri prema ukusu.
- Dodaj skuhanu tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala, vrhnje, sitno ribani parmezan i dvije žlice nasjeckanog peršina.
- Sve polako promiješaj i, prema potrebi, dodaj još soli.
- Makni s vatre i posluži toplo s još malo parmezana.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.