Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod kojeg jednim pečenjem i jednom posudom možeš riješiti glavno jelo i prilog odjednom. Preostaje vam samo napraviti salatu i uživati u ovom slasnom jelu!
SASTOJCI
- piletina - batak i zabatak 4 kom
- riža 240 g
- svinjska mast 1 žlica
- voda 500 ml
- sol 2 žličica
- svježe mljeveni crni papar 1 žličica
- listići svježeg peršina
POSTUPAK
- Ugrij pećnicu na 200 stupnjeva, piše miss7.
- Dublju posudu za pečenje premaži svinjskom mašću ili svinjsku mast zamijeni suncokretovim uljem.
- Istresi rižu i rasporedi je po cijeloj površini posude.
- Rižu prelij vodom, dodaj nasitno nasjeckane listiće svježeg peršina, žličicu soli i 1/2 žličice papra i lagano promiješaj.
- U piletinu ustrljaj ostatak soli i papar te piletinu posloži na rižu.
- Peci na 200 stupnjeva, 45-60 minuta.
- Posluži uz svježu zelenu ili neku drugu sezonsku salatu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.