Prvi 3440 pregleda 19. lipnja 2025.

Ručak iz jedne posude: Zapečena riža s piletinom

Feel Good Foodie/Pinterest

Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod kojeg jednim pečenjem i jednom posudom možeš riješiti glavno jelo i prilog odjednom. Preostaje vam samo napraviti salatu i uživati u ovom slasnom jelu!

SASTOJCI

  • piletina - batak i zabatak 4 kom
  • riža 240 g
  • svinjska mast 1 žlica
  • voda 500 ml
  • sol 2 žličica
  • svježe mljeveni crni papar 1 žličica
  • listići svježeg peršina

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Ugrij pećnicu na 200 stupnjeva, piše miss7
  2. Dublju posudu za pečenje premaži svinjskom mašću ili svinjsku mast zamijeni suncokretovim uljem.
  3. Istresi rižu i rasporedi je po cijeloj površini posude.
  4. Rižu prelij vodom, dodaj nasitno nasjeckane listiće svježeg peršina, žličicu soli i 1/2 žličice papra i lagano promiješaj.
  5. U piletinu ustrljaj ostatak soli i papar te piletinu posloži na rižu.
  6. Peci na 200 stupnjeva, 45-60 minuta.
  7. Posluži uz svježu zelenu ili neku drugu sezonsku salatu.


 

Tvoja reakcija?