Inspirirani idejom povezivanja najpoznatijih tex-mex sastojaka s jednostavnošću pripreme tjestenine, taco špageti nastaju kuhanjem mesa, začina, rajčice i špageta u jednoj posudi.
SASTOJCI
- mljeveno meso - govedina 450 g
- maslinovo ulje 1 žlica
- crveni luk 1 šalica
- mješavina taco začina (čili, kumin, sol, papar, crvena paprika, češnjak, luk, origano) 28 g
- nasjeckana rajčica iz konzerve 280 g
- špageti 225 g
- voda 3 šalica
- cheddar 1,50 šalica
POSTUPAK
- U velikoj dubokoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani crveni luk i mljevenu govedinu pa pirjaj 6-8 minuta, dok meso ne porumeni, a luk ne omekša.
- Po potrebi ocijedi višak masnoće kako bi umak ostao uravnotežen, piše miss7.
- Umiješaj taco začin, rajčice s tekućinom, suhe špagete i vodu izravno u tavu.
- Promiješaj sve sastojke i pusti da zavrije na srednje jakoj vatri.
- Smanji vatru, poklopi i kuhaj 12-15 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne omekša i većina tekućine ne ispari.
- Makni tavu s vatre i umiješaj naribani cheddar sir dok se ne otopi i ne sjedini s umakom.
- Posluži toplo, uz svježi korijander ili rajčice.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.