Prvi 1046 pregleda 15. travnja 2019.

Sanjaš da te vara? Evo što to znači

juliknonen/instagram

Barem neki od ovih snova imala je većina nas, pa, što oni znače?

Ovo su najčešći snovi i stvari o kojima ljudi najviše sanjaju, a stručnjaci objašnjavaju njihovo značenje za VeryWellmind.

1. Snovi o padanju 

via GIPHY

Iako već dugo kruži mit o tome da, ukoliko sanjaš padanje i pritom padneš na pod, to znači da ćeš umrijeti, to NIJE ISTINA. I nemoj vjerovati u to. No, što bi onda snovi o padanju mogli značiti?

Najčešće pritom podsvjesno sami sebi govorimo da nešto u našem životu ozbiljno ne štima. Ako sanjaš padanje, moguće je da trebaš promijeniti neku svoju odluku ili promijeniti smjer u kojem ideš. "Snovi o padanju su jako česti. Oni su simbol straha u stvarnom životu - straha od neuspjeha na poslu ili u ljubavi, primjerice. Padanje često označava potrebu za opuštanjem i uživanjem", objašnjava Russell Grant.

2. Snovi o tome da si gol/a u javnosti

Autorica Penny Peirce objašnjava moguće značenje ovog čestog sna. Naime, ako sanjaš da si gol/a u javnosti, to bi moglo značiti da se bojiš da će netko otkriti tvoje tajne. One za koje želiš da zauvijek budu skrivene.

3. Snovi o tome da te netko lovi

via GIPHY

Ako sanjaš da te netko lovi i pritom je taj san zastrašujuć, to bi moglo značiti da i u stvarnom životu pokušavaš pobjeći od nekoga ili nečega. To ne mora biti osoba, već možda neki posao ili obaveza koje se plašiš, a u gorim slučajevima ovakav san može predstavljati bijeg od neke traume iz djetinjstva, tvrde stručnjaci.

4. Snovi o ispadanju zuba

Ako ti je u snu otpao zub to može imati nekoliko značenja. Jedno od njih je to da te možda strah što drugi misle o tvom izgledu ili si pak nesiguran/na po pitanju vlastite pojave općenito. Gubitak zuba označava simboličan gubitak moći i snage, objašnjava Penny.

5. Snovi o smrti

Sanjaš da umireš ili sanjaš o smrti drage osobe? Neki stručnjaci objašnjavaju da takvi snovi o smrti najvjerojatnije predstavljaju strah od promjene ili nečega što ti je nepoznato. Jer, svaka je promjena zastrašujuća baš kao i smrt, ne znamo što nas čeka, pa je sasvim normalno da životne trenutke promjene povezujemo sa snovima o smrti, objašnjavaju stručnjaci.

6. Snovi o prevari

via GIPHY

Kad sanjaju o tome da ih partner/ica vara, mnogi počnu umišljati da se prevara tada možda događa i u stvarnom životu. No, to vjerojatno nije tako. Iako takvi snovi reflektiraju nečiji strah od toga da bi ga voljena osoba stvarno mogla prevariti, najčešće je značenje iza ovakvog sna pomicanje vlastitih granica. Možda si nesiguran/na u vezi ili ne dobivaš ono što ti treba?

7. Snovi o letenju 

Iako ovakvi snovi mogu biti zanimljivi i oslobađajući, najčešće su strašni. I zapravo predstavljaju dva različita značenja. S jedne strane, ovakvi snovi predstavljaju osjećaj slobode i nesputanosti, ali s druge strane mogu biti znak da ti upravo te slobode nedostaje i želiš od nečega pobjeći. 

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    aaaajoj