Ako obožavate banana kruh i vafle, zamislite koliko su neodoljivi kada ih spojite u jedno jelo
Ključ savršenog okusa su prezrele banane s tamnom korom, koje daju prirodnu slatkoću i intenzivnu aromu, piše miss7. Također, važno je ne pretjerivati s miješanjem smjese kako vafli ne bi ispali previše gusti. Pripremite ih brzo i uživajte u savršenom doručku!
Sastojci
- suncokretovo ulje
- brašno 210 g
- prašak za pecivo 2 žličica
- sol 1 žličica
- cimet 0,25 žličica
- banana 3 kom
- jaje 2 kom
- smeđi šećer 110 g
- šećer 100 g
- kiselo vrhnje 0,50 šalica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- maslac 0,50 šalica
- čokolada - komadići 0,50 šalica
- javorov sirup
Postupak
- Zagrij pekač za vafle i lagano ga namaži uljem.
- U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i cimet dok se svi sastojci ne sjedine.
- U drugoj velikoj zdjeli zgnječi banane. Dodaj jaja, smeđi i bijeli šećer, kiselo vrhnje i vaniliju, pa sve dobro izmiješaj pjenjačom dok ne postane glatko. Polako umiješaj otopljeni maslac. Postupno dodaj suhe sastojke u smjesu banana i nježno miješaj dok se ne sjedini. Na kraju umiješaj komadiće čokolade.
- Ulij 1/2 šalice smjese u pekač za vafle (ako je potrebno, ravnomjerno je rasporedi). Zatvori poklopac i peci dok ne postane zlatno smeđe s obje strane, oko 3 do 5 minuta, ovisno o jačini pekača. Premjesti na tanjur i ponovi postupak s ostatkom smjese.
- Posluži vafle s narezanim bananama i javorovim sirupom sa strane.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.