Prvi 3444 pregleda 29. svibnja 2025.

Savršena rolada s limunom i mascarponeom

Shutterstock/Screenshot

Ova rolada je savršena kombinacija mekanog biskvita i kreme od mascarpone sira i limuna. Jednostavan za pripremu, ovaj recept ti dopušta i lagane izmjene ovisno o sastojcima koje imaš. Pa tako, curd od limuna možeš, ali ne moraš koristiti, a pored rolade po želji možeš poslužiti kuglicu sladoleda ili šlag.

BISKVIT SASTOJCI

  • maslac 2 žlica
  • jaje 6 kom
  • oštro brašno 60 g
  • limunova korica 1 kom
  • šećer 100 g

NADJEV SASTOJCI

  • mascarpone 250 g
  • šećer u prahu 3 žlica
  • sok od limuna 0,50 kom
  • curd od limuna 5 žlica

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje koji zatim premaži maslacem.
  2. Izmiksaj žumanjke, brašno i šećer dok ne dobiješ blijedu i gustu smjesu.
  3. Dodaj koricu limuna. Izmiksaj bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodaj u smjesu žumanjka. 
  4. Dobivenu smjesu ulij u pripremljeni lim. Peci 15-20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadi van i pričekaj 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremi masni papir i posipaj ga šećerom u prahu te na njega preokreni dobiveni biskvit. Nježno oguli masni papir za pečenje. Ostavi sa strane da se ohladi u potpunosti.
  5. Za nadjev, pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmaži po biskvitu te na nju mjestimice dodaj curd od limuna.
  6. Po želji dodatno posipaj limunovom koricom i pažljivo zarolaj. Također po želji na roladu dodaj još šećera u prahu. U hladnjaku čuvaj 2-3 dana.

Tvoja reakcija?