Ova rolada je savršena kombinacija mekanog biskvita i kreme od mascarpone sira i limuna. Jednostavan za pripremu, ovaj recept ti dopušta i lagane izmjene ovisno o sastojcima koje imaš. Pa tako, curd od limuna možeš, ali ne moraš koristiti, a pored rolade po želji možeš poslužiti kuglicu sladoleda ili šlag.
BISKVIT SASTOJCI
- maslac 2 žlica
- jaje 6 kom
- oštro brašno 60 g
- limunova korica 1 kom
- šećer 100 g
NADJEV SASTOJCI
- mascarpone 250 g
- šećer u prahu 3 žlica
- sok od limuna 0,50 kom
- curd od limuna 5 žlica
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje koji zatim premaži maslacem.
- Izmiksaj žumanjke, brašno i šećer dok ne dobiješ blijedu i gustu smjesu.
- Dodaj koricu limuna. Izmiksaj bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodaj u smjesu žumanjka.
- Dobivenu smjesu ulij u pripremljeni lim. Peci 15-20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadi van i pričekaj 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremi masni papir i posipaj ga šećerom u prahu te na njega preokreni dobiveni biskvit. Nježno oguli masni papir za pečenje. Ostavi sa strane da se ohladi u potpunosti.
- Za nadjev, pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmaži po biskvitu te na nju mjestimice dodaj curd od limuna.
- Po želji dodatno posipaj limunovom koricom i pažljivo zarolaj. Također po želji na roladu dodaj još šećera u prahu. U hladnjaku čuvaj 2-3 dana.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.