Prvi 151 pregleda 16. travnja 2025.

Savršena uskrsna slastica: Čoko jaja s kikiriki maslacem

canva/screenshot/YouTube

Bez pećnice i kompliciranih sastojaka! Za ova čokoladna jaja s kikiriki maslacem treba vam samo nekoliko sastojaka, malo dobre volje i mašte. U slast!

SASTOJCI

  • kikiriki maslac 250 ml
  • javorov sirup 0,25 šalica
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • bademovo brašno 1 šalica
  • čokolada - komadići 1 šalica
  • suncokretovo ulje 1 žlica

POSTUPAK

  1. U zdjeli izmiješaj maslac od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanilije, piše miss7.
  2. Umiješaj bademovo brašno.
  3. Oblikuj smjesu u oblik jaja te ih položi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavi ih u zamrzivač na 30 minuta.
  4. Za glazuru, rastopi čokoladu (pomiješanu s uljem) u mikrovalnoj pećnici. Ili na pari.
  5. Nakon što se jaja od kikiriki maslaca stegnu, izvadi ih iz zamrzivača i pomoću dvije vilice umoči svako jaje u otopljenu čokoladu te ga vrati natrag na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje.
  6. Stavi ih natrag u zamrzivač na 15 minuta. Možeš ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva mjeseca. Uživaj!

Tvoja reakcija?