Bez pećnice i kompliciranih sastojaka! Za ova čokoladna jaja s kikiriki maslacem treba vam samo nekoliko sastojaka, malo dobre volje i mašte. U slast!
SASTOJCI
- kikiriki maslac 250 ml
- javorov sirup 0,25 šalica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- bademovo brašno 1 šalica
- čokolada - komadići 1 šalica
- suncokretovo ulje 1 žlica
POSTUPAK
- U zdjeli izmiješaj maslac od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanilije, piše miss7.
- Umiješaj bademovo brašno.
- Oblikuj smjesu u oblik jaja te ih položi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavi ih u zamrzivač na 30 minuta.
- Za glazuru, rastopi čokoladu (pomiješanu s uljem) u mikrovalnoj pećnici. Ili na pari.
- Nakon što se jaja od kikiriki maslaca stegnu, izvadi ih iz zamrzivača i pomoću dvije vilice umoči svako jaje u otopljenu čokoladu te ga vrati natrag na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje.
- Stavi ih natrag u zamrzivač na 15 minuta. Možeš ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva mjeseca. Uživaj!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.