Ovaj recept će oduševiti sve ljubitelje mozzarella štapića – riječ je o sočnim šniclima od velikih komada mozzarelle, paniranih u brašnu, jajima i panko mrvicama, a zatim posluženih uz aromatični umak od ljutike i senfa. Dobar tek!
SASTOJCI
- oštro brašno 120 g
- jaje 2 kom
- panko mrvice 150 g
- sol 1 žličica
- mozzarella 450 g
PRŽENJE, UMAK I POSLUŽIVANJE
SASTOJCI
- maslac 2 žlica
- češnjak 2 režanj
- ljutika 1 žlica
- oštro brašno 1 žlica
- vrhnje za kuhanje 250 ml
- senf 1 žlica
- suncokretovo ulje 1 l
- listići sušenog peršina 1 žlica
- limun 4 kriška
POSTUPAK
- Brašno stavi u duboki tanjur. U drugom dubokom tanjuru izmuti jaja. U trećem dubokom tanjuru prirpemi panko mrvice te ih pomiješaj sa solju, piše miss7.
- Mozzarellu nareži na 4 kriške. Umiješaj ih u brašno i istresi višak. Umoči u jaja, pusti da viša iscuri. Uvaljaj u panko mrvice. Ponovi još jedan sloj, ovaj put samo umakanjem u jaje pa u panko mrvice. Kriške stavi u zamrzivač na minimalno 30 minuta, odnosno maksimalno 24 sata.
- U međuvremenu u posudi za umake na laganoj vatri rastopi maslac te na njemu poprži nasitno narezanu ljutiku i češnjak dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj brašno, poprži uz miješanje oko 2 minute. Dodaj vrhnje i pojačaj vatru na srednju, kuhaj dok se ne zgusne. Umiješaj senf i makni s vatre. Ako je umak pregust, dodaj još malo vrhnja za kuhanje, žlicu po žlicu, dok ne dobiješ željeu gustoću umaka.
- Zagrij ulje na temperaturu od 175 stupnjeva te u njemu isprži mozzarella šnicle, 2-3 minute sa svake strane. Trebaju biti zlaćane boje, hrskavi i lagano tekući u sredini. Pržene mozzarella šnicle stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće. Mozzarella šnicle posluži s umakom i kriškama limuna, možeš ih posuti s malo nasjeckanih listića svježeg peršina.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.