Prvi Recepti 878 pregleda 23. ožujka 2025.

Savršeni mozzarella šnicli: Hrskavi izvana, sočni iznutra

screenshot/miss7gastro

Ovaj recept će oduševiti sve ljubitelje mozzarella štapića – riječ je o sočnim šniclima od velikih komada mozzarelle, paniranih u brašnu, jajima i panko mrvicama, a zatim posluženih uz aromatični umak od ljutike i senfa. Dobar tek!

SASTOJCI

  • oštro brašno 120 g
  • jaje 2 kom
  • panko mrvice 150 g
  • sol 1 žličica
  • mozzarella 450 g

PRŽENJE, UMAK I POSLUŽIVANJE

SASTOJCI

  • maslac 2 žlica
  • češnjak 2 režanj
  • ljutika 1 žlica
  • oštro brašno 1 žlica
  • vrhnje za kuhanje 250 ml
  • senf 1 žlica
  • suncokretovo ulje 1 l
  • listići sušenog peršina 1 žlica
  • limun 4 kriška

 | Autor: screenshot/miss7gastro screenshot/miss7gastro

POSTUPAK

  1. Brašno stavi u duboki tanjur. U drugom dubokom tanjuru izmuti jaja. U trećem dubokom tanjuru prirpemi panko mrvice te ih pomiješaj sa solju, piše miss7.
  2. Mozzarellu nareži na 4 kriške. Umiješaj ih u brašno i istresi višak. Umoči u jaja, pusti da viša iscuri. Uvaljaj u panko mrvice. Ponovi još jedan sloj, ovaj put samo umakanjem u jaje pa u panko mrvice. Kriške stavi u zamrzivač na minimalno 30 minuta, odnosno maksimalno 24 sata.
  3. U međuvremenu u posudi za umake na laganoj vatri rastopi maslac te na njemu poprži nasitno narezanu ljutiku i češnjak dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj brašno, poprži uz miješanje oko 2 minute. Dodaj vrhnje i pojačaj vatru na srednju, kuhaj dok se ne zgusne. Umiješaj senf i makni s vatre. Ako je umak pregust, dodaj još malo vrhnja za kuhanje, žlicu po žlicu, dok ne dobiješ željeu gustoću umaka.
  4. Zagrij ulje na temperaturu od 175 stupnjeva te u njemu isprži mozzarella šnicle, 2-3 minute sa svake strane. Trebaju biti zlaćane boje, hrskavi i lagano tekući u sredini. Pržene mozzarella šnicle stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće. Mozzarella šnicle posluži s umakom i kriškama limuna, možeš ih posuti s malo nasjeckanih listića svježeg peršina.

Tvoja reakcija?