Ovi prefini keksi osvajaju na prvi griz
Sastojci:
- 200 g bademovog brašna
- 150 g šećera
- 1,5 žlica kakao praha
- 2 bjelanjka
- žličica ekstrakta od vanilije
- bademi
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremi dva lima za pečenje i obloži ih masnim papirom.
Najprije u aparatu za mljevenje kave usitni šećer. Neće ti trebati šećer u prahu, ali kristalići trebaju biti manji nego što jesu u slučaju klasičnog bijelog šećera. Pomiješaj bademovo brašno sa usitnjenim šećerom i kakaom.
U drugoj posudi umuti bjelanjke u pjenastu smjesu, ali ne u snijeg. Dodaj ekstrakt vanilije i promiješaj. U bjelanjke dodaj suhe sastojke i sve dobro promiješaj.
Oblikuj kuglice promjera 3 cm i rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. U svaku kuglicu utisni polovicu blanširanog badema.
Peci kekse do 15 minuta. Na sredini pečenja okreni lim kako bi se svi ravnomjerno ispekli. Pričekaj da se keksi u potpunosti ohlade prije serviranja!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.