Prvi 2725 pregleda 14. studenoga 2024.

Slatka delicija: Keksi s kakaom i bademima se tope u ustima

Canva

Ovi prefini keksi osvajaju na prvi griz

Sastojci:

  • 200 g bademovog brašna
  • 150 g šećera
  • 1,5 žlica kakao praha
  • 2 bjelanjka
  • žličica ekstrakta od vanilije
  • bademi

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremi dva lima za pečenje i obloži ih masnim papirom.

Najprije u aparatu za mljevenje kave usitni šećer. Neće ti trebati šećer u prahu, ali kristalići trebaju biti manji nego što jesu u slučaju klasičnog bijelog šećera. Pomiješaj bademovo brašno sa usitnjenim šećerom i kakaom.

U drugoj posudi umuti bjelanjke u pjenastu smjesu, ali ne u snijeg. Dodaj ekstrakt vanilije i promiješaj. U bjelanjke dodaj suhe sastojke i sve dobro promiješaj.

Oblikuj kuglice promjera 3 cm i rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. U svaku kuglicu utisni polovicu blanširanog badema.

Peci kekse do 15 minuta. Na sredini pečenja okreni lim kako bi se svi ravnomjerno ispekli. Pričekaj da se keksi u potpunosti ohlade prije serviranja!

 

Tvoja reakcija?