Prvi 1083 pregleda 13. travnja 2025.

Slatki zečići s cimetom i krem sirom: Savršen uskršnji recept

screenshot/miss7gastro

Ovi slatki uskrsni zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom izgledaju kao da su izašli iz slastičarnice, a zapravo su gotovi brže nego što mislite. I da – nestaju s tanjura jednako brzo!

SASTOJCI

  • brašno
  • lisnato tijesto 500 g
  • maslac 3 žlica
  • šećer 2 žlica
  • cimet 1 žličica
  • voda 1 žlica

 | Autor: canva/screenshot/YouTube canva/screenshot/YouTube

POSTUPAK

  1. Obloži 2 velika lima papirom za pečenje. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj svaki list lisnatog tijesta u kvadrat dimenzija 25x25 cm, piše miss7.
  2. Prvi list premaži otopljenim maslacem, ostavljajući 1,5 cm nepokrivene margine s desne i lijeve strane. U zdjelici pomiješaj šećer i cimet pa pospi po tijestu, izbjegavajući rubove. Te rubove premaži hladnom vodom.
  3. Drugi list tijesta također premaži preostalim maslacem (ostavi rubove prazne) i položi ga namazanom stranom prema dolje, direktno na cimetni sloj. Lagano pritisni da se spoje, zatim vilicom zareži i zatvori rubove.
  4. Reži tijesto horizontalno na pola (po širini), pa svaku polovicu na 8 dugih traka. Svaku traku stavi na lim u oblik slova U, s vidljivim slojem cimeta prema gore. Zadrži donju petlju, a gornja dva kraja zavrti dva puta jedno oko drugoga kako bi oblikovao zečje uši.
  5. Kraj trakica lagano razmakni u oblik slova V kako bi dobio zečje uši. Ponavljaj s ostatkom. Na svaki lim stane 8 zečića. Hladi u hladnjaku 15 do 30 minuta.
  6. Ugrij pećnicu na 200 °C i postavi rešetke u gornju i donju trećinu pećnice. Peci 15-18 minuta, okrećući pladnjeve nakon 10 minuta, dok ne postanu napuhani i zlatnosmeđi. Pusti da se ohlade.

Tvoja reakcija?