Ovi slatki uskrsni zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom izgledaju kao da su izašli iz slastičarnice, a zapravo su gotovi brže nego što mislite. I da – nestaju s tanjura jednako brzo!
SASTOJCI
- brašno
- lisnato tijesto 500 g
- maslac 3 žlica
- šećer 2 žlica
- cimet 1 žličica
- voda 1 žlica
POSTUPAK
- Obloži 2 velika lima papirom za pečenje. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj svaki list lisnatog tijesta u kvadrat dimenzija 25x25 cm, piše miss7.
- Prvi list premaži otopljenim maslacem, ostavljajući 1,5 cm nepokrivene margine s desne i lijeve strane. U zdjelici pomiješaj šećer i cimet pa pospi po tijestu, izbjegavajući rubove. Te rubove premaži hladnom vodom.
- Drugi list tijesta također premaži preostalim maslacem (ostavi rubove prazne) i položi ga namazanom stranom prema dolje, direktno na cimetni sloj. Lagano pritisni da se spoje, zatim vilicom zareži i zatvori rubove.
- Reži tijesto horizontalno na pola (po širini), pa svaku polovicu na 8 dugih traka. Svaku traku stavi na lim u oblik slova U, s vidljivim slojem cimeta prema gore. Zadrži donju petlju, a gornja dva kraja zavrti dva puta jedno oko drugoga kako bi oblikovao zečje uši.
- Kraj trakica lagano razmakni u oblik slova V kako bi dobio zečje uši. Ponavljaj s ostatkom. Na svaki lim stane 8 zečića. Hladi u hladnjaku 15 do 30 minuta.
- Ugrij pećnicu na 200 °C i postavi rešetke u gornju i donju trećinu pećnice. Peci 15-18 minuta, okrećući pladnjeve nakon 10 minuta, dok ne postanu napuhani i zlatnosmeđi. Pusti da se ohlade.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.