Gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj - čokoladna torta. Pripremi se u tren oka, a sastoji se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade.
SASTOJCI
- jaje 5 kom
- šećer 5 žlica
- suncokretovo ulje 100 ml
- mlijeko 100 ml
- kakao prah 3 žlica
- oštro brašno 6 žlica
- prašak za pecivo 0,50 kom
- kompot od višanja 1 kom
- slatko vrhnje 500 ml
- tamna čokolada 300 g
POSTUPAK
- Napravi snijeg od bjelanjaka, piše miss7.
- U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.
- U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke.
- Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.
- Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.
- U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.
- Vruć biskvit prelij vrućom kremom.
- Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.