Ako volite klasični cheesecake, ova verzija s bijelom čokoladom i malinama prema receptu slavne Mary Berry sigurno će vas oduševiti! Brz je i jednostavan za pripremu – bez pečenja i gotov za samo 30 minuta
SASTOJCI
- digestive keksi 150 g
- maslac 75 g
- mascarpone 250 g
- vrhnje za šlag 300 ml
- bijela čokolada 200 g
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- maline 400 g
POSTUPAK
- Namasti kalup promjera 20 cm maslacem, a zatim ga obloži s papirom za pečenje, piše miss7.
- Kekse samelji u sjeckalici dok ne dobiješ teksturu pijeska. U međuvremenu otopi maslac u lončiću, dodaj ga u kekse i dobro poveži. Sada tu smjesu stavi na dno kalupa i dobro je utisni sa žlicom. Stavi u frižider da očvrsne.
- Rastopi čokoladu na pari, ali pripazi da ne bude prevruća i da u posudu ne upadne nijedna kapljica vode. Stavi je sa strane.
- U drugoj zdjeli umuti mascarpone s vanilijom i vrhnjem za šlag. Kada dobiješ lijepu ujednačenu smjesu, lagano u to umiješaj čokoladu. Pazi da ne miksaš previše, smjesa mora biti pjenasta i lagana.
- Za umak od malina, pola količine malina (možeš koristiti i svježe i zamrznute, ovisno koje su ti dostupne) smiksaj u blenderu, a zatim sitom ukloni sjemenke.
- Pola smjese od mascarponea ulij u kalup na kekse, napravi par plitkih udubina sa žlicom i u to stavi malo umaka od maline. Ostavi malo za dekoraciju kasnije.
- U kalup ulij ostatak smjese od mascarponea i izravnaj površinu. Pokrij kalup prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem 6 sati, idealno preko noći.
- Nakon što se torta ohladila, nožem pređi po rubu kalupa kako bi odvojila rubove torte. Makni kalup pa na vrh torte poslaži ostatak malina i prelij s ostatkom umaka od maline. U slast!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.