Prvi 1565 pregleda 23. veljače 2025.

Slavni cheesecake s bijelom čokoladom i malinama

screenshot/miss7gastro

Ako volite klasični cheesecake, ova verzija s bijelom čokoladom i malinama prema receptu slavne Mary Berry sigurno će vas oduševiti! Brz je i jednostavan za pripremu – bez pečenja i gotov za samo 30 minuta

SASTOJCI

  • digestive keksi 150 g
  • maslac 75 g
  • mascarpone 250 g
  • vrhnje za šlag 300 ml
  • bijela čokolada 200 g
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • maline 400 g

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Namasti kalup promjera 20 cm maslacem, a zatim ga obloži s papirom za pečenje, piše miss7.
  2. Kekse samelji u sjeckalici dok ne dobiješ teksturu pijeska. U međuvremenu otopi maslac u lončiću, dodaj ga u kekse i dobro poveži. Sada tu smjesu stavi na dno kalupa i dobro je utisni sa žlicom. Stavi u frižider da očvrsne.
  3. Rastopi čokoladu na pari, ali pripazi da ne bude prevruća i da u posudu ne upadne nijedna kapljica vode. Stavi je sa strane.
  4. U drugoj zdjeli umuti mascarpone s vanilijom i vrhnjem za šlag. Kada dobiješ lijepu ujednačenu smjesu, lagano u to umiješaj čokoladu. Pazi da ne miksaš previše, smjesa mora biti pjenasta i lagana.
  5. Za umak od malina, pola količine malina (možeš koristiti i svježe i zamrznute, ovisno koje su ti dostupne) smiksaj u blenderu, a zatim sitom ukloni sjemenke.
  6. Pola smjese od mascarponea ulij u kalup na kekse, napravi par plitkih udubina sa žlicom i u to stavi malo umaka od maline. Ostavi malo za dekoraciju kasnije.
  7. U kalup ulij ostatak smjese od mascarponea i izravnaj površinu. Pokrij kalup prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem 6 sati, idealno preko noći.
  8. Nakon što se torta ohladila, nožem pređi po rubu kalupa kako bi odvojila rubove torte. Makni kalup pa na vrh torte poslaži ostatak malina i prelij s ostatkom umaka od maline. U slast!

Tvoja reakcija?