Prvi 1963 pregleda 03. lipnja 2025.

Sočno i hrskavo: Pileći kroketi punjeni sirom i šunkom

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

Pohani pileći kroketi sa šunkom i sirom brz su i neodoljiv zalogaj koji će oduševiti sve. Hrskava korica, sočna piletina te otopljeni sir i šunka čine savršenu kombinaciju. Dobar tek!

SASTOJCI

  • pileća prsa 400 g
  • jaje 1 kom
  • krušne mrvice 60 g
  • listići svježeg peršina 0,50 šalica
  • šunka 40 g
  • sir 40 g
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • brašno
  • jaje
  • krušne mrvice
  • suncokretovo ulje

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL, Canva Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

POSTUPAK

  1. Pileće filete nareži na manje komade i stavi ih u električnu sjeckalicu. Dodaj žličicu soli, pola žličice papra i cijele listove peršina. Samelji sve sastojke u sitno mljeveno pileće meso, piše miss7.
  2. Pileće mljeveno meso prebaci u duboku posudu i u njega rukama umiješaj 1 cijelo jaje i 60 grama krušnih mrvica. Dobivenu smjesu stavi kratko hladiti u hladnjak.
  3. Ohlađeno pileće meso stavi između dva lista plastične folije. Rukama ili valjkom za tijesto razvuci mljeveno meso u kvadrat debljine do 1 cm. Ukloni gornju foliju s mesa.
  4. Šunku i sir nareži na tanke trakice, ne deblje od 5 mm. Dužinu trakica neka određuje željena dužina pilećih kroketa.
  5. Mljeveno meso izrežite u nekoliko dugačkih traka, malo širih od trakica šunke i sira kojima ćete ih puniti.
  6. Krokete puni tako da staviš po 1 trakicu šunke i sira, a zatim ih umotaš u pileću meso. Kada se 2 kraja pilećeg mesa spoje tu ga odreži nožem i rukama zatvori pileći kroket sa svih strana i po potrebi dodatno ispravi oblik kroketa.
  7. Prije paniranja stavi pileće krokete na dodatnih 5-10 minuta u hladnjak radi lakšeg rukovanja.
  8. Paniranje odradi standardno: uvaljaj pileće krokete prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u krušne mrvice.
  9. Pileće krokete prži u dubokom ulju ali ne na prejakoj vatri kako se ne bi kroketi pr brzo ispekli izvana, a u sredini ostali sirovi. Kada poprime lijepu zlatno smeđu boju odloži ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja s njih.
  10. Pileće krokete posluži uz umak po želji i hladno pivo.

Tvoja reakcija?