Pohani pileći kroketi sa šunkom i sirom brz su i neodoljiv zalogaj koji će oduševiti sve. Hrskava korica, sočna piletina te otopljeni sir i šunka čine savršenu kombinaciju. Dobar tek!
SASTOJCI
- pileća prsa 400 g
- jaje 1 kom
- krušne mrvice 60 g
- listići svježeg peršina 0,50 šalica
- šunka 40 g
- sir 40 g
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- brašno
- jaje
- krušne mrvice
- suncokretovo ulje
POSTUPAK
- Pileće filete nareži na manje komade i stavi ih u električnu sjeckalicu. Dodaj žličicu soli, pola žličice papra i cijele listove peršina. Samelji sve sastojke u sitno mljeveno pileće meso, piše miss7.
- Pileće mljeveno meso prebaci u duboku posudu i u njega rukama umiješaj 1 cijelo jaje i 60 grama krušnih mrvica. Dobivenu smjesu stavi kratko hladiti u hladnjak.
- Ohlađeno pileće meso stavi između dva lista plastične folije. Rukama ili valjkom za tijesto razvuci mljeveno meso u kvadrat debljine do 1 cm. Ukloni gornju foliju s mesa.
- Šunku i sir nareži na tanke trakice, ne deblje od 5 mm. Dužinu trakica neka određuje željena dužina pilećih kroketa.
- Mljeveno meso izrežite u nekoliko dugačkih traka, malo širih od trakica šunke i sira kojima ćete ih puniti.
- Krokete puni tako da staviš po 1 trakicu šunke i sira, a zatim ih umotaš u pileću meso. Kada se 2 kraja pilećeg mesa spoje tu ga odreži nožem i rukama zatvori pileći kroket sa svih strana i po potrebi dodatno ispravi oblik kroketa.
- Prije paniranja stavi pileće krokete na dodatnih 5-10 minuta u hladnjak radi lakšeg rukovanja.
- Paniranje odradi standardno: uvaljaj pileće krokete prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u krušne mrvice.
- Pileće krokete prži u dubokom ulju ali ne na prejakoj vatri kako se ne bi kroketi pr brzo ispekli izvana, a u sredini ostali sirovi. Kada poprime lijepu zlatno smeđu boju odloži ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja s njih.
- Pileće krokete posluži uz umak po želji i hladno pivo.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.