Prvi 359 pregleda 12. lipnja 2020.

Sony PlayStation 5 stiže za blagdane: Što zasad znamo?

playstation/instagram

Još se uvijek ne zna koja će biti cijena ove nove konzole, ali na Amazonu se nakratko pojavila jedna po cijeni od 599 funti. Hoće li zaista koštati toliko, tek nam ostaje vidjeti...

Nakon dugog čekanja, Sony je sinoć napokon otkrio kako će izgledati nova PlayStation 5 konzola, a iz prvih fotografija jasno je kako su zamislili da nam stoji vertikalno kraj televizora. Naravno, konzola se može i položiti, ali efekt nije toliko jak.

Nova generacija konzole dolazi u dvije hardverske inačice, jedna će imati 4K Blu-ray pogon, dok će druga biti potpuno digitalna inačica. Ta bi trebala očito biti i nešto povoljnija, ali i zanimljivija prosječnom igraču koji ne pati na to da ima fizičke kopije igara. Uz to, ta verzija je i vidljivo uža zahvaljujući gubitku optičkog pogona.

Nova konzola će imati i nove 'controllere', koje su već ranije najavili, a Sony je najavio i niz dodatka, poput punjača, daljinskog, slušalica, bežičnog head seta...

U prodaju stiže za blagdane

 | Autor: PLAYSTATION PLAYSTATION

Konzola bi u prodaju trebala za blagdane, ali cijena još nije poznata. Ono što se zna od ranije je da je pogoni AMD Zen 2 procesor i grafički čip koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi. Sony je razvio i vlastito SSD rješenje kako bi ubrzali učitavanje igara, a trebali bi imati 825 GB prostora te brzinu čitanja od 5,5 GB/s. PS5 će podržavati 8K te 4K grafiku.

Koja će biti cijena?

 | Autor: PLAYSTATION PLAYSTATION

Uz detalje o konzoli, Sony je najavio i niz igara, poput NBA 2K21, Gran Turismo 7 i mnogih drugih.

Naravno, ono što se i dalje čeka je cijena nove konzole. Na Amazonu se kratko pojavio PS5 u verziji od 2 TB, ali je u međuvremenu uklonjen. Zanimljivo je kako je ondje bila navedena cijena od 599 funti, odnosno nešto više od 5 tisuća kuna.

Tvoja reakcija?