Pun okusa, ovaj crveni pesto savršen je ručak! Riječ je o špagetima s crvenim pestom koji je sjajan spoj klasičnog umaka arrabbiata te aromatičnog umaka od češnjaka i inćuna bagna cauda. Uživajte u pripremi!
SASTOJCI
- špageti 450 g
- fileti inćuna iz konzerve 6 kom
- češnjak 4 režanj
- maslinovo ulje 185 ml
- orasi 0,50 šalica
- koncentrat rajčice 3 žlica
- fresno čili papričica 2 kom
- sok od limuna 3 žlica
- parmezan 90 g
- sol 0,50 žličica
- maslac 2 žlica
POSTUPAK
- Inćune, češnjak i orahe poprži na ulju u manjoj posudi, na srednjoj vatri, uz često miješanje 4-5 minuta. Orasi trebaju dobiti zlatno-smeđu boju, a češnjak treba pustiti miris i lagano početi tamnjeti (pazi da ne zagori!), miss7.
- Dodaj koncentrat rajčice i prži dalje, uz često miješanje, dok koncentrat rajčice ne poprimi tamniju boju – oko 2 minute. Makni s vatre i pusti da se hladi 5 minuta.
- Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj čili papričice, limunov sok, parmezan, sol i miksaj dok ne dobiješ gustu pastu.
- U međuvremenu skuhaj špagete u velikom loncu punom posoljene vode, prema uputama na pakiranju. Ocijedi špagete, i sačuvaj 1 i ½ šalicu vode u kojoj su se kuhala tjestenina.
- Pesto stavi u veliku zdjelu, dodaj maslac, potom špagete i ½ šalice vode od kuhanja špageta. Dobro izmiješaj, i dodaj još vode od kuhanja špageta ako procijeniš da je potrebno. Trebaš dobiti sjajno jelo, u kojem su špagete obilno obložene gustim pestom.
- Posluži posuto parmezanom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.