Prvi 1172 pregleda 11. svibnja 2025.

Špageti s crvenim pestom: Najfiniji ručak ikad!

canva

Pun okusa, ovaj crveni pesto savršen je ručak! Riječ je o špagetima s crvenim pestom koji je sjajan spoj klasičnog umaka arrabbiata te aromatičnog umaka od češnjaka i inćuna bagna cauda. Uživajte u pripremi!

SASTOJCI

  • špageti 450 g
  • fileti inćuna iz konzerve 6 kom
  • češnjak 4 režanj
  • maslinovo ulje 185 ml
  • orasi 0,50 šalica
  • koncentrat rajčice 3 žlica
  • fresno čili papričica 2 kom
  • sok od limuna 3 žlica
  • parmezan 90 g
  • sol 0,50 žličica
  • maslac 2 žlica

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Inćune, češnjak i orahe poprži na ulju u manjoj posudi, na srednjoj vatri, uz često miješanje 4-5 minuta. Orasi trebaju dobiti zlatno-smeđu boju, a češnjak treba pustiti miris i lagano početi tamnjeti (pazi da ne zagori!), miss7
  2. Dodaj koncentrat rajčice i prži dalje, uz često miješanje, dok koncentrat rajčice ne poprimi tamniju boju – oko 2 minute. Makni s vatre i pusti da se hladi 5 minuta.
  3. Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj čili papričice, limunov sok, parmezan, sol i miksaj dok ne dobiješ gustu pastu.
  4. U međuvremenu skuhaj špagete u velikom loncu punom posoljene vode, prema uputama na pakiranju. Ocijedi špagete, i sačuvaj 1 i ½ šalicu vode u kojoj su se kuhala tjestenina.
  5. Pesto stavi u veliku zdjelu, dodaj maslac, potom špagete i ½ šalice vode od kuhanja špageta. Dobro izmiješaj, i dodaj još vode od kuhanja špageta ako procijeniš da je potrebno. Trebaš dobiti sjajno jelo, u kojem su špagete obilno obložene gustim pestom.
  6. Posluži posuto parmezanom.


 

Tvoja reakcija?