Prvi 1705 pregleda 15. prosinca 2020.

Spas u zadnji čas: Par ideja za kreativan božićni poklon

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Ako još uvijek niste ništa kupili najbližima za Božić, a ne želite trošiti mnogo novca niti čekati u dugim redovima pred trgovinama, imamo par ideja za vas. Možete im nešto sami napraviti i pokloniti najkreativniji poklon dosad. Evo par opcija.

1. Domaći keksi

Ispecite domaće kekse, ukrasite ih po želji, zapakirajte u simpatične kutijice i stavite najdražima pod bor. Sigurni smo da se nitko neće žaliti ako ovih blagdana za Božić dobije nešto slatko! Recepte možete pronaći na internetu, a samo neke varijante keksića koje možete ispeći su: vanilin kiflice, linzeri, gingerbread keksi, medenjaci, čokoladni raspucanci... Izbor je samo vaš!

2. Simpatična čestitka

Da, čestitke su i dalje u modi i uvijek su dobar poklon, a mogu biti i dosta simpatične ako ih personalizirate za svakoga kome ju poklanjate. Osvrnite se na sve dogodovštine koje ste s nekime doživjeli ove godine, ukažite mu na njegove simpatične strane i pokažite da ga ili ju poznajete. Napravite šaljivu, emotivnu, slatku čestitku i poklonite ljubav. Dajte mašti na volju!

3. Unikatan ukras

Napravite sami unikatan ukras za božićno drvce pa ga objesite najdražoj osobi o granu bora. Recimo, uzmite kuglicu i napunite je raznim začinima, ili u nju stavite čokoladne praline, bombone, svjećice... Sve što vam padne na pamet! A možete nabaviti i plastičnu ili kuglicu od stiropora i na nju nešto nacrtati. Ili napraviti ukras od sušenog voća, borovih grana, češera...? Mogućnosti su stvarno beskonačne.

4. Modni dodatak ili komad odjeće

Ako ste malo vještiji i dobro baratate šivaćim strojem, iglom i koncem, možete nešto i sašiti za najdraže ovih blagdana. Šal, rukavice, čarape, ukrasna mašna za kosu, maska za lice... Sve će im to dobro doći narednih mjeseci, a činjenica da ste se za to nešto sami potrudili i sami to napravili dodatno će ih razveseliti.

5. Torta ili neki drugi kolač

Ako ste, pak, nešto vještiji u kuhinji i čini vam se da biste mogli ispeći nešto mnogo kompliciranije od keksića, onda dragoj osobi možete napraviti najdražu tortu. Voćnu, čokoladnu, s orasima... Što god vi odlučite i što god taj netko voli! Mljac...

Nadamo se da smo vam dali neku dobru ideju. A sad se bacite na izrađivanje!

Tvoja reakcija?