Prvi 1287 pregleda 22. listopada 2019.

Štrajk ide dalje: Dani zaostatka produžit će školsku godinu?

Dusko Jaramaz/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Danas se štrajka Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj te Zagrebačkoj županiji. Iako se oko nadoknađivanja sati još nisu usuglasili, učitelji osnovnih škola kažu da će se sati nadoknađivati na kraju školske godine, ukoliko se štrajk nastavi.

Sindikati prosvjetara najavili su kako sutra nastave neće biti u Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja 24sata.

Roditelji ih i dalje podržavaju

 | Autor: Dusko Jaramaz/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Dusko Jaramaz/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zasad u školama još nema konkretnih odluka kako će se odrađivati i nadoknaditi dani u štrajku.

Ravnatelj pulske gimnazije, Filip Zoričić, za 24sata je istaknuo kako će vjerojatno svi sati stići odraditi unutar redovite nastave, uz poneki predsat.

No, iako su neki zabrinuti i pomalo zbunjeni, većina roditelja i dalje podržava prosvjetare u štrajku. U školama ih je jučer bilo manje nego prošli tjedan, iako je u svim školama organiziran prihvat učenika koje roditelji nemaju gdje poslati.

Maturantima bi moglo biti najteže

 | Autor: Dusko Jaramaz/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Dusko Jaramaz/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iako se oko nadoknađivanja sati još nisu usuglasili, učitelji osnovnih škola kažu da će se sati nadoknađivati na kraju školske godine, ukoliko se štrajk nastavi. Ako, pak, štrajk uskoro prestane za nadoknadu neće ni biti potrebe. Ipak, u srednjim školama je situacija malo kompliciranija, javlja 24sata.

Maturantima nastava ionako završava ranije zbog polaganja državne mature, a neslužbeno se doznaje da će neke srednje škole štrajk prekinuti sljedeći tjedan, jer bi, u suprotnom, nadoknade za maturante bile prevelike. 

Do kakvog će dogovora doći tek treba vidjeti, a sve o štrajku u školama možete pratiti na 24sata.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?