Prvi 695 pregleda 10. svibnja 2021.

Stručnjaci upozorili: 'Ne radite konture kremom za sunčanje'

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Video ove tiktokerice se jako brzo širi TikTokom, a liječnici su zbog novog trenda iznimno zabrinuti jer si ljudi ugrožavaju zdravlje.

TikTokeri su na svojim TikTok profilima dosad otkrili svakakve vještine, trikove i savjete. Neki od njih su zapravo poprilično korisni i olakšavaju svakodnevicu, ali postoje i oni koje ne bismo trebali isprobavati. Jedan od takvih 'trikova' je konturiranje kremom za sunčanje.

Ovdje pogledajte video:

@stopiteli

I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

♬ original sound - Eli Withrow

Tiktokerica Eli Withrow je na svom profilu objavila da je uvjerena da ako kremu za sunčanje nanesemo kao konture da ćemo sunčanjem dobiti savršeni makeup koji će trajati cijeloga ljeta, piše Her.

Ovaj trend je šokirao mnoge liječnike koji ga nikako ne preporučuju. Smatraju da je ovaj beauty trik iznimno opasan, isto mišljenje dijeli liječnica dr. Simran Deo koja je rekla:

"Iako se nanošenjem kreme na navedena područja postižu osunčane linije, ono nije zdravo za kožu. Kada ten krajem ljeta izblijedi, na licu bi mogla ostati oštećenja koja je teže ukloniti. Ultra ljubičaste zrake mogu dovesti do ranih znakova starenja poput bora, ali i do težih bolesti", rekla je dr. Deo.

Video je lajkalo skoro 2 milijuna ljudi, a zabrinjavajuće je kako brzo se širi dalje. 

Ostanite sigurni i ne ugrožavajte svoje zdravlje!

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?