Prvi 4475 pregleda 08. lipnja 2018.

Suluda nogometna pravila za koja sigurno nikada niste čuli

Čak i ako nisi neki nogometni fan, za mnoga pravila ove najvažnije sporedne stvari na svijetu si sigurno već čuo/la. Ipak, postoje i ona pravila koja su nepoznata i onim ozbiljnijim fanovima nogometa.

1. Dobro je poznato kako igrači ne smiju nogom vraćati loptu golmanima, ali glavom je to dozvoljeno, no nabaci li sam sebi loptu na glavu i vrati je čuvaru mreže, dobit će žuti karton dira li golman loptu ili ne.

2. Zamjena koja je tek ušla u utakmicu ne može izvesti korner ili ubacivanje sa strane jer tehnički još nije ušla u igru.

via GIPHY

3. Golmani ne smiju imati kratke rukave. Priznajte, mislili ste da je to zbog njegove zaštite, odnosno da udarci manje bole, ali zapravo riječ je o pisanom pravilu jer je sucima tako lakše identificirati golmana u gužvi. Zimi, kad svi imaju duge rukave, mogu ih prepoznati jedino po rukavicama, ali ljeti im nogometna pravila olakšavaju posao.

4. U pojedinim ligama i na velikim natjecanjima zabranjeno je uopće dotaknuti čuvara mreže u skoku, čak u slučaju da kontakt nije osobito utjecao na igru.

via GIPHY

5. Jeste li znali da pri raspucavanju penala treneri moraju prijaviti jednak broj izvođača, odnosno ako jedna od momčadi dobije crveni, suparnicima će pucati jedan igrač manje.

6. I za kraj smo ostavili najbizarnije nogometno pravilo, ako se lopta ispuše na putu ka golu, gol ne vrijedi

via GIPHY

POSLUŠAJ NAJBOLJI NAVIJAČKI HIT!

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve