Šunka u kruhu je rado viđen gost svakog blagdanskog stola, a mi vam donosimo recept za nešto drugačiju, ali svejedno preukusnu, verziju
Sastojci:
NADJEV:
- 5 tvrdo kuhanih jaja
- 400 g rolane šunke
- 100 g hrena
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g pršuta
KRUH:
- 300 g brašna
- 2 dcl toplog mlijeka
- Pola vrećice kvasca
- Žličica šećera
- Žličica soli
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Žličica ulja
- Jaje za premazivanje
Priprema:
Prvo 200 g rolane šunke narežite na tanke šnite. Preostalih 200 g sameljite (u sjeckalici ili blenderu) pa dodajte hren, vrhnje za kuhanje i jedno kuhano jaje. Još malo smiksajte da se sve poveže. Dobit ćete smjesu sličnu pašteti.
Brašno uspite u posudu u kojoj ćete mijesiti kruh i napravite rupu u sredini. U toplo mlijeko stavite žličicu šećera i kvasac pa ostavite da kvasac nadođe.
Smjesi dodajte brašnu, kao i sol, kiselo vrhnje i ulje. Mijesite par minuta. Prekrijete krpom i ostavite tijesto 20-ak min na toplom.
Kad je tijesto odstajalo, prebacite ga na površinu koju ste posuli brašnom. Razvijte ga u pravokutnik debljine 1 cm. Na sredinu tijesta posložite cca 6 kriški pršuta, na pršut poslažite tanko rezanu šunku, pa premažite smjesom od hrena i šunke i posložite 4 kuhana jaja u niz.
Kruh pažljivo zarolajte pa ga okrenite neka vam rubovi budu dolje da se ne razdvoji prilikom pečenja a krajeve dobro zatvorite kako ne bi curio nadjev. Kruh pokrijete krpom i ostavite 10 minuta na toplom da odmori.
Kruh premažite umućenim jajetom i pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Originalni recept možete pronaći na missgastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.