Nemate puno vremena, kao ni ideju što biste kuhali? Donosimo vam rješenje - sočni i kremasti špageti s tri vrste sira odličan su izbor u kojem ćete uživati. Dobar tek!
SASTOJCI
- špageti 450 g
- maslinovo ulje 1 žlica
- češnjak 3 režanj
- vrhnje za kuhanje 180 ml
- pileći temeljac 180 ml
- mozzarella 0,50 šalica
- parmezan 0,25 šalica
- provolone 0,50 šalica
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- vlasac 2 žlica
- listići svježeg peršina
POSTUPAK
- Skuhaj špagete rpema uputama na pakiranju, dok ne budu al dente. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine, piše miss7.
- U velikoj tavi, na srednjoj tavi, ugrij maslinovo ulje. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj vrhnje (možeš koristiti i slatko vrhnje, umejsto vrhnja za kuhanje), temeljac i malo vode od kuhanja tjestenine. Dodaj kuhane špagete, izmiješaj takod a umak prekrije svu tjesteninu.
- Makni s vatre i umiješaj sva 3 naribana sira. Uz stalno miešanje, dodaj još vdoe od kuhanja đpageta, ako je potrebno - umak mora dobiti željenu konzistenciju. Posoli i popapri prema ukusu. Pospi sitno nasjeckanim vlascem i listćima svjeg peršina, pospi s još malo svježe naribanog parmezana.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.