Prvi 234 pregleda 19. ožujka 2019.

Tijekom pokolja ubojica spomenuo PewDiePieja

pewdiepie instagram

PewDiePie je shrvan nakon što je saznao da je terorist na Novom Zelandu spomenuo njegovo ime tijekom masovnog pucanja

Australski ekstremist (28) se prije četiri dana uputio u dvije džamije na Novom Zelnadu i pucao na sve ispred sebe. Žrtve se još broje, ali prema posljednjim podacima ima ih najmanje 50. Nije birao žrtve pa su tako nastradala i djeca. No, mnogi su primjetili nešto neobično, kako piše We The Uicorns. Izvještaji su pokazali da je napadač uživo prenosio napad i za vrijeme toga spominjao poznatog youtubera PewDiePieja.

Malo je reći kako je PewDiePie shrvan ovom činjenicom. Nije mu jasno zašto je napadač spominjao njegovo ime i grozno mu je što ga je izustio u ovom kontekstu. Također, nakon jako dugo vremena jedan dan je odlučio ne objaviti video u čast svim žrtvama ovog masovnog pokolja.

"Upravo sam čuo tragični izvještaj s Novog Zelanda. Osjećam se apsolutno zgroženo što je taj čovjek izustio moje ime. Moje misli i srce su sa žrtvama, njihovim obiteljima i svima na koje je ova tragedija utjecala", napisao je na Twitteru. Iako PewDiePie nema ništa s tim, neki su ga nakon svega počeli hejtati, dok mu njegovi fanovi i dalje daju veliku podršku.

PewDiePie je počast odao i tako što je imao dan šutnje na YouTubeu te ništa nije objavio na svom kanalu, dok inače svakodnevno aktivno objavljuje snimke.

 | Autor: youtube youtube

"Danas ništa neću objaviti iz poštovanja prema mnogim obiteljima na Novom Zelandu", napisao je PewDiePie na svom community wallu.

Možda te zanima... YouTube briše snimke pokolja na Novom Zelandu

Podsjećamo, ekstremist je cijeli napad snimio i objavio na YouTube-u i društvenim mrežama. Srećom, u kratkom roku je sve ukonjeno te se taj sadržaj više ne može pronaći na Internetu.

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    prestrašno :(