Prvi 1518 pregleda 15. veljače 2022.

TikTok odsad strogo kažnjava objavu ovakvih tipova videa

Canva/Opinionstage

Društvena mreža TikTok prije nekoliko dana je objavila nova, stroža pravila koja se odnose na sadržaj s 'For you' pagea

Popularna društvena mreža TikTok objavila je strože smjernice i pravila koja reguliraju sadržaj prikazan na 'for you' stranici, piše Bustle. Ta pravila odnose se na zabranu klevetanja, promoviranja poremećaja u prehrani i drugih štetnih ponašanja. Evo koja su sve pravila donesena.

1. Stroža pravila za govor mržnje

TikTok je proširio svoje zabrane i u kategoriji 'ideologije mržnje' pa će tako sada biti uklonjen svaki video koji promovira klevetanje, mizoginiju te svaki pokušaj prisilnog 'preobraćenja' seksualne orijentacije neke osobe.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

2. Opasni izazovi i samoubojstva

TikTok je i ranije zabranio neke viralne izazove koji su bili potencijalno opasni za one koji ih izvode (na primjer, Milk Crate Challenge), a sada je stvorena i posebna kategorija pod kojom publika može prijaviti ovakve opasne radnje. Ova kategorija zove se 'opasna ponašanja i izazovi'. Pod ovu kategoriju od sada se vode i videa koja promoviraju samoubojstvo i samoozljeđivanje.

3. Sadržaj koji promovira poremećaj u prehrani 

Iako je TikTok već zabranio sadržaje koji eksplicitno promoviraju poremećaje u prehrani, ove smjernice su sada proširene i na videa koja promoviraju pretjerano vježbanje te na videa koja promoviraju izgladnjivanje koje dovodi do brzog mršavljenja.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Svaki sadržaj koji promovira neku vrstu ovakvih ponašanja, bit će automatski uklonjen i neće se moći pojaviti na 'for you' stranici. Ako neka osoba često objavljuje sadržaj koji krši ova pravila, njen će profil biti uklonjen i postoji mogućnost da joj se privremeno ili trajno zabrani pristup TikToku. 

Kako bi potaknuo svijest o opasnim izazovima i ponašanjima koja se pojavljuju na ovoj aplikaciji, TikTok je odlučio započeti suradnju s kreatorima sadržaja i napraviti serijal koji će ohrabriti publiku da 'stane, razmisli, odluči i djeluje' kada se susretne s potencijalno opasnim sadržajem.

Dakle, TikTok, zapravo, želi potaknuti publiku da i sama uoči loše obrasce ponašanja te da sudjeluje u njihovom uklanjanju iz javnosti. Što vi mislite o koracima koje su poduzeli za veću sigurnost na njihovoj društvenoj mreži?

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?