Prvi 362 pregleda 16. ožujka 2022.

TikTokeri zbog rata morali na sastanak s Bijelom kućom

pixsell/instagram/tiktok

Pripadnici generacije Z većinu informacija, osobito onih o ratu u Ukrajini, pronalaze na TikToku. Upravo zato, Bijela kuća pozvala je 30 američkih TikTokera na virtualni sastanak kako bi ih potakla da sa svojim pratiteljima dijele samo točne i provjerene informacije

S obzirom na to da TikTok više nije samo aplikacija 'za koreografije' i zezanciju, nego mjesto na kojemu, prvenstveno generacija Z, prikuplja informacije o događajima u svijetu, Bijela kuća je održala virtualni sastanak sa 30 TikTokera s kojima su razgovarali o načinu na koji će svojoj publici objasniti što se trenutno događa između Rusije i Ukrajine, piše The Washington Post

@kahlilgreene The White House invited content creators to learn more about the crisis in Ukraine. #hiddenhistory #ukraine #blackcommunitytiktok ♬ original sound - Kahlil

TikTok kreator Khalil Greene (21), koji ima više od 500 tisuća pratitelja, rekao je kako nije bio iznenađen kada je, od Bijele kuće, dobio pozivnicu za Zoom sastanak. "Ljudi moje generacije sve informacije prikupljaju na TikToku. To je prvo mjesto na kojemu ćemo pronaći neke nove teme i naučiti nešto novo", ispričao je Khalil.

Osim Khalila, na sastanku je prisustvovala i 18-godišnja Ellie Zeiler koju na TikToku prati više od deset milijuna ljudi. Ellie je odmah nakon sastanka na TikToku objavila video u kojemu objašnjava zašto je gorivo najednom toliko poskupilo.

@elliezeiler

Link in my bio to help ❤️

♬ Partition - Beyoncé

"Rusija je jedan od tri najveća proizvođača nafte i to im je zapravo prvi izvor prihoda. Sada, kada je Putin započeo ovu užasnu borbu između Ukrajine i Rusije, nitko ne želi raditi s njim i obavljati međunarodnu trgovinu", pojasnila je Ellie. 

Ellie nije skrivala da je bila na sastanku s Bijelom kućom nego je, sa svojim pratiteljima, podijelila sve informacije koje je saznala na tom sastanku.

@genzforchange It’s important to know what you’re advocating for. #genzforchange #ukraine #whitehouse @victoriahammett ♬ original sound - Gen-Z for Change

Svi tiktokeri koji su bili na sastanku, sada izvještavaju o sličnim stvarima - da je američka administracija na sastanku naglašavala suradnju sa saveznicima, pojasnila im pomoć koju SAD nudi Ukrajini i još naglašavala da rade sve kako bi pokušali spriječiti veći sukob.

Mislite li da su na ovom sastanku nešto naučili i da će to primijeniti na smjer svojih TikTok objava o važnim globalnim pitanjima i vijestima u budućnosti? Ili već danas?

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?