Prvi 1194 pregleda 15. svibnja 2021.

Tiktokerica postala viralna jer noge depilira brusnim papirom

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Stručnjaci smatraju da ovaj način depilacije nije zdrav jer ostavlja noge izložene infekcijama

S TikToka nam stiže još jedan pomalo bizaran trik koji je iznenadio sve žene koje muku muče s depiliranjem. Jedna žena je otkrila da svoje noge depilira s brusnim papirom, piše Her.

Ovdje pogledajte video:

@jules49of

New way to shave my legs! Thanks #accountantsoftiktok #lifehack #shaving #softskin #hairremoval #tryingnewthings #saywhat #noway

♬ original sound - user4357903546257

Jules je u svom videu otkrila da je ideju uzela od druge korisnice pa je objasnila kako se depilirati brusnim papirom. Po njoj, sve što se treba napraviti je uzeti papir i raditi 10 krugova na koži u jednom smjeru, pa 10 u drugom smjeru.

"Učinila sam to! Moja koža je tako mekana! Ovo je odlično i definitivno radi", rekla je u svom videu.

 | Autor: Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Njezin video je pogledalo tisuće i tisuće ljudi što zabrinjava stručnjake. Veliki broj medicinskih djelatnika ne preporučuje ovakav način depiliranja jer bi mogao izazvati ozbiljne probleme, a samo neki su infekcije, čirevi i opekline.

Jedan od stručnjaka, Hussain Abdeh, smatra ovaj način iznimno opasnim:

"Ovaj način depilacije uklanja samo površinski dio dlaka pa ima isti efekt kao britvica. Također, ako koristite brusni papir vjerojatno ćete s dlakama ukloniti i dio kože. Možete imati i posjekotine pa će vaša koža biti izložena infekcijama."

 

 

 | Autor: joomboos joomboos

Tvoja reakcija?