Prvi 482 pregleda 30. travnja 2025.

Tiramisu na štapiću: Nova verzija finog deserta!

canva

Nova verzija popularnog deserta je stigla. Kada krenu ljetni dani, tiramisu sladoled na štapiću je super izbor! Sastoji se od samo šest sastojaka, tako da je i priprema vrlo laka. Uživajte!

SASTOJCI

  • instant kava 1 žlica
  • mascarpone 225 g
  • šećer 0,33 šalica
  • vrhnje za šlag 1 šalica
  • rum 1 žlica
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • tamna čokolada 55 g

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. U velikoj zdjeli umuti 1/3 šalice kipuće vode i instant kavu. Pusti da se potpuno ohladi, otprilike 20 minuta, piše miss7
  2. Miksaj sir i šećer električnim mikserom na niskoj brzini dok smjesa ne postane glatka, otprilike 30 sekundi. Dodaj vrhnje, miksajući dok se šećer ne otopi i smjesa ne postane lagana, oko 1 minutu. Premjesti 1 i 1/2 šalice smjese sira u smjesu espressa u zdjeli, umiješaj rum i ekstrakt vanilije.
  3. Premjesti smjesu sira i espressa u veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Premjesti običnu smjesu sira u zasebnu veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Škarama odreži vrh svake vrećice.
  4. Smjesu sira i espressa ulij u 10 kalupa za sladoled (90 ml), puneći svaki do 2/3. Lagano udari kalupima o radnu površinu nekoliko puta kako bi uklonio mjehuriće zraka. Na vrh smjese s espressom ravnomjerno ulij običnu smjesu sira. Ponovno udari kalupima o površinu kako bi uklonio mjehuriće zraka. U sredinu svakog kalupa umetni štapić za sladoled. Zamrzni dok se sladoledi potpuno ne zamrznu, 6-48 sati.
  5. Otopi čokoladu na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici, pusti da se ohladi. Izvadi sladolede iz zamrzivača i brzo potopi dno kalupa u toplu vodu. Pažljivo izvadi sladolede iz kalupa i stavi na pleh obložen papirom za pečenje. Pomoću vilice sladolede prelij rastopljenom čokoladom. Zamrzni dok se čokolada ne stvrdne, oko 10 minuta.

Pogledaj video:

@finimini.podravka Roštilj propao, ali Noodlesi nisu 🍜 @Bruno Lukic #finimini #noodles #podravka #prvimaj #praznikrada #hrvatska ♬ original sound - Fini-Mini

Tvoja reakcija?